Abu Dabi, Petrol Tesislerine Dev Yatırımlar Yapıyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkentinde yer alan Abu Dabi Milli Petrol Şirketi’nin, yeni projelere milyar dolarlık yatırım yapmaya devam ettiği bildirildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada devam eden projeler ile kıyı petrol sahalarındaki günlük üretimin 1.4 milyon varilden 2017 yılına kadar 1.8 milyon varile çıkarılacağı ifade edildi. Geliştirme projeleri çerçevesinde sahil petrol sahasındaki günlük üretim 50 binden 100 bin varile çıkarılacak ve Şah 'taki üretim de 50 binden 70 bin varile çıkacak. Tamama ve Habşan rezervuarlarındaki üretim ise günlük 80 bin varili bulacak.

Casyura sahasındaki proje ile yeni kurulacak merkezi tesiste iki adet gaz ayrım hattı, Mart 2013 'e kadar hazır olacak. Geliştirme ve iyileştirme projelerinin devam ettiği diğer petrol sahaları arasında Kuzey Doğu Bab sahaları, El Dabiye ve Bida Kamzan sahası bulunuyor. Zakum alt sahasındaki üretim 2016 'ya kadar günlük 100 bin varile çıkarılacak.

En büyük projelerden birisinin ise üst Zakum sahası olduğu ve proje kapsamında dört adet suni ada inşa edildiği ve petrol üretiminin 2017 'ye kadar günlük 750 bin varile ulaşacağı kaydedildi.