Libya Milli Genel Kongresi Sözcüsü Hamdan Açıklaması

Libya Milli Genel Kongresi Sözcüsü Ömer Hamdan, çıkartılan kanunla gösterileri hukuki zemine oturtmak istediklerini belirtti.

Başkent Trablus'ta MGK'da düzenlenen haftalık olağan basın toplantısında konuşan Hamdan, MGK'nın çıkarttığı kanuna göre, ''gösteri yapmak isteyenlerin, gösterinin yeri ve zamanını, gösteri yapılmak istenen bölgedeki ilgili güvenlik birimine belirterek izin alması gerektiğini ifade ederek, ''Bu kanunla gösterileri hukuki zemine oturtmak istiyoruz'' dedi.

Hamdan, bu kanuna uymayanların para ve hapis cezasına çarptırılacağını ifade ederek, kanunun amacının gösterileri engellemek değil, gösterileri korumayı amaçladıklarını kaydetti.

-İstifası istenen bakanlar-

Kaddafi döneminin görevlileri olduğu iddiasıyla istifası talep edilen bakanların dosyalarının halen MGK'nın ilgili birimlerinde incelendiğini belirten Hamdan, bu bakanların yarın düzenlenecek yemin törenine katılmayacaklarını söyledi.

Hamdan, söz konusu bakanların, ilgili komisyonların onay alması durumunda MGK tarafından tek tek oylanacağı, güvenoyu alanların ise göreve başlayacağını kaydetti.

-Kaddafi'nin oğlu Hamis'in durumu-

Geçen ay Kaddafi'nin 7. oğlu Hamis Kaddafi'nin öldüğü yönünde açıklamalar olduğu ve halen bu konuda görüntülü bir belgenin yayınlanmadığı hatırlatılan Hamdan, ''Hamis Kaddafi'nin öldürülmesi ve Muammer Kaddafi'nin Sözcüsü Musa İbrahim'in yakalandığı yönündeki haberleri araştırmak üzere Meclis komisyonu oluşturuldu. Konuya ilişkin bilgiler, netleştikten sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Emrah Kekilli - Bülent Şahin Erdeğer

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA