Ahlat'ta Vatandaşın Kavşak Tepkisi

Ahlat'ın İyiler mevkisinde yaşayan vatandaşlar, yol yapımından dolayı kavşakların kapatılmasına tepki gösterdi.

Ahlat-Ovakışla-Tatvan yol ayrımından başlatılan ve Yamlar mahallesi Çubuklu rampasına kadar sürdürülen refüj ile kaldırım çalışmasından dolayı, kavşakların kapatılması vatandaşları mağdur etti.

İkikubbe mahalle muhtarı Süleyman Türkmenoğlu, ilçeye yapılan yeni yolun düzensiz, eksik ve gelişigüzel yapıldığını savundu.

İki yıldır sürdürülen yol çalışmalarından dolayı vatandaşın büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Türkmenoğlu, şöyle konuştu:

''Kapatılan kavşakların yeniden açılması için dilekçe yazdık. Kavşağın açılması için ilgili kurum ve yetkililere müracaatta bulunduk. Yamlar, İkikubbe, Kale, Selçuklu, Erkizan ve Tunus mahallelerinde, 2011 yılından bu yana devam eden yol çalışmaları düzensiz, eksik ve gelişigüzel yapılıyor. Bu düzensizlik bizi sıkıntıya soktu. Gelişigüzel yapılan bu çalışma ve yol kapatmaları, birçok ölümlü ve yaralamalı trafik kazasına sebebiyet verdi. Ayrıca eski yola nazaran yolumuz daraltıldı, yol kenarlarında cep ve emniyet şeridi bırakılmadı. Bu konuda Cezaevi, Usta Şagirt Kümbeti Caddesi, Çubuklu Çıkmaz sokak kavşağının yeniden açılmasını istiyoruz. Kapatılan kavşaklardan en az 3'ünün açılmasını diliyoruz. Aksi taktirde yol kapatma eylemi yapacağız.''

Muhabir: Oktay Bayar / Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA