Tbmm Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bütçe Görüşmeleri

Adalet Bakanlığı’nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinde idam tartışması yaşandı.

MHP’li Mehmet Günal, AK Parti’nin idam cezasını geri getirmek istemesine ve Şemdin Sakık’ın Ergenekon davasında tanık olarak dinlenmesine tepki göstererek, “Hainler kahraman oldu. Kahramanlar hain” dedi.

Adalet Bakanlığı’nın komisyondaki bütçe görüşmeleri devem ediyor. Bütçenin geneli üzerinde söz alan MHP’li Mehmet Günal, Ergenekon davasında Şemdin Sakık’ın tanık olarak dinlenmesini eleştirdi.

Günal, “Hainler kahraman oldu Kahramanlar hain oldu. Böyle bir adalet olur mu? Biz de mi açlık grevi yapalım bizde mi dağa çıkalım? Bir taraftan affedelim diyorsunuz bir tarafta PKK’lılar gizli tanık yapıyorsunuz. Diğer tarafta idam tartışmasını başlatıyorsunuz” dedi

Bunun üzerine AK Parti’li Ekrem Çelebi, PKK lideri Abdullah Öcalan'ı kastederek, “Siz idam ettirseydiniz” dedi.

Bunun üzerine Günal, MHP’nin idam cezasının şartlı kaldırdığını Öcalan’ın boynunda o ilmeğin hep olduğunu idam cezasını 2004 yılında AK Parti’nin tamamen ortadan kaldırdığını söyledi.

Günal, “İdam cezasını geri getirin. Altına imza atmayan şerefsizdir” diye konuştu

CHP’li Mahmut Tanal ise, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 7. maddesi var. Bunu yapamazsınız. Şov yapmayın, toplumu kandırmayın” diyerek hem AK Parti’ye hem MHP’ye tepki gösterdi.

Öte yandan AK Parti’li Mustafa Şahin’in tutuklu bulunan gazetecilerin birçoğunun terör örgütlerine destek verdiğini söylemesi yeni bir tartışmaya neden oldu. CHP’liler Şahin’in bu sözlerine tepki gösterdi

Kaynak: İHA