Kazak Kahramanı Anlatan 'kenesarı-kunimcan' İsimli Oyun Başkentlilerle Buluştu

Kazak halkının tarihi dokusunu, şarkılarını, folklorünü işleyen Kalibek Kuanışbayev Tiyatrosu oyuncuları tarafından sergilenen 'Kenesarı-Kunimcan' isimli tiyatro oyunu başkentlilerle buluştu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde 'Kazak Dram Tiyatrosu' oyuncuları tarafından Türkçe olarak sergilenen 'Kenesarı-Kunimcan' isimli oyun Devlet Tiyatroları Küçük Tiyatro Sahnesi'nde seyircisiyle buluştu. Oyunu Türkiye-Kazakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Haluk İpek, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve çok sayıda vatandaş izledi. Kalibek Kuanışbayev Tiyatrosu, Kazakistan tarihinde bir ilke imza atarak “Kenesarı-Kunimcan’’ adlı oyunu Türkçe olarak sahneledi.Programda konuşan Haluk İpek, bugünkü tiyatro oyunun çok değişik bir faaliyet olduğunu bildirerek, tiyatro oyununda Kazak kahramanın başından geçen olayların işlendiğini söyledi.

İpek, “Ama asıl önemlisi, Türkçe olarak dile getirilecek. Aslında aynı kök grubundan geliyor, Kazakistan ve Türkiye'deki Türk dilimiz. Aynı kelimeleri kullanıyoruz ama ilk defa bugün Kazak sanatçılar Türkiye'deki Türkçe'mizle ilgili bir tiyatroyu sunacaklar." diye konuştu.

TİKA Başkanı Çam ise "İlk defa böyle bir şey yapılıyor. Kazak sanatçılar Türkiyemizin Türkçesiyle sanatlarını icra edecekler. Bir kazak kahramanının hayatını anlatıyorlar. Bunlar uluslararası değerler, her ülkenin kendine özgü değerleri vardır" ifadelerini kullandı.30 kişiden oluşan ekip 10-15 Kasım günleri arasında Türkiye’de çeşitli illerde seyirci ile buluşmaya devam edecek .