Bu Yıl 3'üncüsü Gerçekleştirilecek Festival Kapsamında Narenciye Ürünleriyle Süslenen Araçlar, Kent Turu Atmaya Başladı

Bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilecek ''İçel Narenciye Festivali'' kapsamında narenciye ürünleriyle süslenen araçlar, kent turu atmaya başladı.

İçel Ticaret Borsası'nın koordinatörlüğünde, büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin katkılarıyla 17-18 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin hazırlıkları sürüyor.

Festival için daha önceden belirlenen ve süslemeleri tamamlanan 10 araç, kentteki festival duyurularını gerçekleştirmek üzere harekete geçti.

Bu kapsamda, narenciye ürünlerinden yapılan otomobil, fil, caretta-caretta, zürafa, top, mantar, yel değirmeni gibi figürleri taşıyan araçlar, müzik eşliğinde festivalle ilgili duyurular yapıyor.

Kentin en işlek caddelerinden Hastane ve İstiklal Caddeleri'nin yanı sıra Adnan Menderes ve GMK Bulvarları'nda tur atan araçlar, halkın şaşkın bakışları arasında trafikte seyrediyor.

Toplam 110 ton narenciye ürünü kullanılacak festival kapsamında 1,5 kilometrelik sahil şeridindeki Side Sütunları, Kız Kalesi, Galatasaray Meydanı, İskele Bölgesi, Saat Kulesi, Truva Kabartmaları, Hitit Kabartmaları ve Uzuncaburç alanlarındaki süslemelerin hazırlıkları da hummalı şekilde sürüyor.

Muhabir: Kerem Kocalar / Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA