Yenimahalle'de Huzur İçin İşbirliği

Yenimahalle Emniyet Müdürü Mahmut Çetin, Yenimahalle Belediyesi'nde görevli zabıta ve güvenlik görevlileriyle etkin işbirliği için yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Yenimahalle'de Huzur İçin İşbirliği
Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Yenimahalle Belediyesi'nde görevli zabıta müdürleri ile komiserlerinin yanı sıra park ve bahçelerde görev yapan özel güvenlik görevlileri katıldı.

Emniyet Müdürü Mahmut Çetin, özellikle park ve bahçelerde alkol alarak vatandaşlara rahatsızlık veren şüphelilere müdahale etme konusunda belediyenin güvenlik birimlerine bilgi verdi. Parklarda meydana gelen asayiş olaylarında güvenlik görevlilerinden polis ile iş birliği yapmalarını isteyen Çetin, zorunlu müdahale durumlarındaki yetki sınırlamasını anlattı. Çetin, zor kullanmadaki yetki sınırlamasına riayet edilmemesi durumunda güvenlik görevlilerinin de şüpheli durumuna düşebileceğini hatırlattı.

Eğitime katılan belediye personeli ise, görev esnasında başlarından geçen olaylardan önekler vererek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Zabıta görevlileri, meydana gelen bir olaya gitmek üzere yolda olan zabıta araçlarına hız sınırlamasına uymadıkları gerekçesiyle trafik cezası kesildiğini ve bu durumun hareket kabiliyetlerini sınırladığını anlattı. Çetin de, zabıta müdürlerinden görevli araçların plakalarının kendisine bildirilmesini istedi. Plaka numaralarının Ankara Emniyet Müdürlüğü MOBESE Şube Müdürlüğü'ne iletileceğini söyleyen Çetin, acil durumlarda görevlilerin zabıta araçlarına kaşı esneklik sağlayabileceğini belirtti

Kaynak: İHA