Kula'nın 8. Lisesinin İnşaatı Hızla Devam Ediyor

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ve Belediye Meclis üyeleri, hayırsever iş adamı Lütfü Bakırcı tarafından yapımı sürdürülen ve Manisa’nın ikinci turizm lisesi olacak 12 derslikli Tauna Nur Bakırcı Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesi ile 288 kişi kapasiteli öğrenci yurdu inşaatını ziyaret etti.

Kula'nın 8. Lisesinin İnşaatı Hızla Devam Ediyor
Dört Eylül Mahallesi’nde Bahar Kooperatifi yanında, toplam inşaat alanı 5 bin 856 metrekare olan 12 derslikli Tauna Nur Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ile 3 bin 330 metrekare alanda yükselmek olan 288 kişi kapasiteli yurt inşaatı bütün hızıyla devam ediyor.

Turizm kenti olma yolunda ilerleyen Kula’da Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nin açılacak olmasının memnuniyet duyduklarını kaydeden Belediye Başkanı Aşkın, ilçedeki eğitim seferberliğine destek olan Lütfi Bakırcı’ya teşekkür etti. Aşkın, “Hayırsever iş adamı Lütfi Bakırcı ‘ya tüm hemşerilerim adına tekrar teşekkür ediyorum. İl Özel İdaresi, Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyemiz ve Makrom Yapı işbirliğinde okulumuzun bir an önce tamamlanıp eğitime başlaması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Hedefimiz, bir yıl içersinde okulumuzu tamamlamak” dedi.

Yapımı devam eden bu okul ile Kula’daki lise sayısının 8'e yükseleceğini belirten Aşkın, ilçede toplam 8 bin 428 öğrencinin eğitim aldığını, 386 öğretmen görev yaptığını, derslik başına düşen ilköğretim öğrenci sayısının 22, ortaöğretim öğrencisi sayısının ise 30 olduğunu belirtti.

Bir yıl sürecek yapım sürecinin ardından, okul 2013-2014 eğitim öğretim yılına yetiştirilecek. Maliyeti yaklaşık 4.5 milyon TL olan lisenin kaba inşaatını hayırsever iş adamı Lütfü Bakırcı yaparken, çevre düzenlemesi ve diğer işleriniı Kula Belediyesi ve İl Özel İdaresi tamamlayacak. Okula, Lütfü Bakırcı’nın 2 yaşındaki kızının ismi olan Tauna Nur Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ismi verilecek .
Kaynak: İHA