Ege Türk Ocakları İzmir’de Toplandı

Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran’ın da katıldığı Türk Ocakları Ege Bölge Toplantısı İzmir’de yapıldı.

Ege Türk Ocakları İzmir’de Toplandı
Toplantıya Aydın, Kuşadası ve Nazilli Türk Ocakları’nın yanı sıra İzmir, Manisa, Salihli, Afyon, Dinar, Uşak, Denizli, Muğla Türk Ocakları da katıldı.

Toplantı Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıldönümü nedeni ile saygı duruşu ve ruhuna Fatiha okunması ile başladı.

Toplantıda konuşan Türk Ocakları Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz, “Türk Ocakları Türk Milletini ilgilendiren her konuda fikir beyan eder. Bunun için siyasi partileri referans almaz, Türk Milletinin şeref ve haysiyetini rencide eden davranışlara izin verilemez. Türk Milleti birbirine düşmemelidir. Etnik fitnenin kaynağı PKK ve BDP’dir. Doğu ve Güneydoğu’da vatandaşlarımızı Türk Milleti bütünlüğünden, ana gövdeden ayıramayız. Bu tuzağa düşmemeliyiz. Türk Milliyetçileri Türk Milleti kavramının içeriğine sahip çıkmalıdırlar. Türk Milleti kavrayıcıdır. Türk Milleti kavramı kültür esasına dayanır. Türk Milliyetçiliği demokrasiye inanır. Türk Ocaklarının ülküsü Türk Milletinin yüceltilmesidir. Türk Ocaklarının çalışmalarının kaynağı bilim ve düşüncedir. Yeni büyükşehir yasa tasarısı Türk Milletinin bekası açısından yanlışlar içermektedir. Mahkemelerde anadilde savunma konusu kasıtlı bir girişimdir. Bütün bunlar Türk Milletinin etnik unsurlara ayrılma projesidir. Türk Milletini bölmeye götüren yoldur. Türk Milleti kavramı masa başında yazılmamıştır. Tarihin ürünüdür. Türklük etnik unsur olamaz. Bütün bunların dışında Türk Ocakları yeni çağa, yeni çağın diliyle Türk-İslam medeniyeti anlayışını ifade etmelidir” dedi.

Türk Ocakları Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz’ün açılış konuşmasının ardından toplantıda Türk Ocakları Ege Bölge Şubelerinin şube çalışmaları değerlendirildi .
Kaynak: İHA