Belevi Halkından Tiyatroya Büyük İlgi

Selçuk Sanat Kulübü tarafından düzenlenen, Selma Özkurt'un yazdığı "İstiklal Uğruna" adlı oyun, Belevi Beldesi Belediye Düğün Salonu'nda sahnelendi.

Belevi Halkından Tiyatroya Büyük İlgi
10 Kasım Atatürk’ün Anma etkinlikleri kapsamında 11 Kasım Pazar günü saat 20.00’de sahne alan oyunu; CHP Selçuk İlçe Sekreteri Mustafa Ürkmez, yazar Selma Özkurt ile Selçuk’tan ve beldeden çok sayıda tiyatrosever izledi.

Yönetmenliğini tiyatro sanatçısı ve yazar Genco Mert’in yaptığı, CHP Selçuk İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden Nuriye Çiğdem’in Halide Edip Adıvar’ı çok başarılı bir şekilde oynadığı oyunda, 1918-1921 yıllarında Türk'ün Ateşle İmtihanı ve Kurtuluş Savaşı anlatıldı. Selçuklu amatör tiyatrocuların sahne aldığı ve izleyenler tarafından büyük beğeni toplayan oyunda; tüm katılımcılar oyunun final sahnesinde İzmir Marşı'nı hep birlikte coşkulu bir şekilde söyleyerek, uzun süre alkış tuttular.

Uzun bir aradan sonra ilk defa beldelerinde Tiyatro seyreden Belevili vatandaşlar, oyunu çok başarılı bulduklarını, çok duygulandıklarını ve tiyatroyu çok sevdiklerini dile getirip, oyuncuları ve yönetmen Genco Mert’i tebrik ettiler .
Kaynak: İHA