Gordon Brown, Pakistan Eğitim Bakanı İle Görüştü

İngiltere'nin eski Başbakanı ve BM Küresel Eğitim Özel Temsilcisi Gordon Brown, 14 yaşındaki Malala Yusufzay'ın Pakistan'da kız çocuklarının eğitimi için yürüttüğü kampanyalar nedeniyle vurulmasının ardından bu ülkeye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bugün Milli Eğitim Bakanı Şeyh Vakas Ekrem ile başkent İslamabad'da bir araya gelen Brown, Pakistan'ın eğitim alanında önümüzdeki üç yıl içinde dünyanın diğer ülkelerinden daha hızlı bir ilerleme içinde olacağına inandığını söyledi.

Brown, çocukların okula gitme oranını artırmak için eğitim alanına daha fazla yatırım yapma konusunda Pakistan'da milli bir mutabakat olduğunu belirtti.

Federal hükümet ve yerel hükümetlerin GSMH'nin yüzde 4'ünün eğitime aktarılması konusundaki kararlığının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Brown, Dünya Bankası ve diğer çok uluslu teşkilatlar ile birçok ülkenin bu hedefin yakalanmasında Pakistan'a yardımcı olmaya hazır olduklarını kaydetti.

Pakistan hükümetinin Malala Yusufzay'ın adını taşıyan Malala Kadın Araştırmaları Merkezi ve dört yeni okul açmasının da memnuniyet verici olduğunu ifade eden Brown, İngiltere'de tedavisi devam eden Yusufzay'ın Nobel Barış Ödülü adaylığı için binlerce imza toplandığını hatırlattı .
Kaynak: İHA