Volkswagen Jetta Hybrid Modelinin Avrupa Prömiyeri'ni Gerçekleştirdi

İstanbul Autoshow 2012'de, Volkswagen Jetta Hybrid modelinin Avrupa Prömiyeri'ni gerçekleştirdi.

Volkswagen'in ilk 1,4 lt TSI motor, DSG şanzıman ve elektromotor kombinasyonuna sahip hybrid modeli olan Jetta, gerektiğinde tamamen elektrikli sürüş gerçekleştirebiliyor.

Volkswagen Binek Araç İstanbul Auto Show'da otomobil tarihinin efsane modelleri arasında yerlerini alan Golf ve Beetle modellerinin yeni nesillerini otomobilseverlerle buluşturdu.

Fuarda ayrıca Volkswagen'in ilk kez 1,4 litrelik TSI motorda kullandığı hibrit teknolojisine sahip Jetta Hybrid modelinin de Avrupa Prömiyeri gerçekleştirildi.

150 PS'lik güç sağlayan yüksek teknolojili TSI motor ve sıfır emisyonlu 20kW'lık elektrik motoruna sahip Jetta Hybrid performanslı ve verimli bir sürüş sunuarak yüzde 20 daha az yakıt tüketiyor. Şehir trafiğinde, yakıt ekonomisi avantajı yüzde 30'la kadar çıkan Jetta Hybrid, ayrıca sadece elektrikli modda kullanıldığında sıfır emisyon değeri veriyor.

-Volkswagen Ticari Araç-

Volkswagen Ticari Araç da fuarda, Caddy Sportline ve Amarok Otomatik modellerini sergiledi.

''Geleceğin Ticari Aracı'' olarak nitelendirilen ''eT!'' de İstanbul Autoshow'un en ilgi çekici modellerinden biri oldu.

Volkswagen Ticari Araç'ın, Caddy ailesinin yeni üyesi Yeni Caddy Sportline 2.0 TDI 140 PS İstanbul Autoshow'da sergileniyor.

Volkswagen'in Pick up sınıfındaki ilk aracı olan Amarok'un geçtiğimiz günlerde satışa sunulan otomatik şanzımanlı seçeneği, Volkswagen Ticari Araç'ın Autoshow'daki bir başka önemli modeli oldu. 2,0 litrelik turbo dizel motora sahip Amarok Otomatik, 180 PS'lik gücü, sürekli 4 tekerlekten çekiş özelliğine ve sınıfında tek olan 8 ileri otomatik şanzımana sahip.

İlk olarak Hannover Ticari Araçlar Fuarı'nda sergilenen ve ticari araçların geleceğine yönelik bir konsept araç olan ''eT!'' İstanbul Autoshow Fuarı'nın en ilgi çekici modellerinden biri oldu.

Yarının tedarik ve dağıtım dünyasına bir bakış olarak görülen ''eT!'' Alman Posta Servisi için geliştirildi. Konsept, evden eve teslimat yapan posta servisi çalışanını takip edebiliyorken, aynı zamanda ''bana gel'' fonksiyonu sayesinde sürücünün çağırdığı yere de kendi kendine gidebiliyor. Araç, elektrikli motoruyla şehir içinde kullanım için de bir alternatif oluşturuyor.

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Affan Kulunyar
Kaynak: AA