Kendini Yakan Hükümlü Açlık Grevine Hiç Katılmamış

İzmir'de açlık grevindeki hükümlünün kendini yakarak öldürdüğü iddiasının doğru olmadığı belirtilirken hükümlünün 20 gün önce intihara kalkıştığı ve hastanede öldüğü ortaya çıktı.

İzmir'deki cezaevlerinde açlık grevine katılan tutuklu ve hükümlülerin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Aliağa ilçesindeki Yeni Şakran Cezaevi'nde kalan ve 20 gün önce kendisini yakarak intihara kalkışan Musa Yıldız, tedavi gördüğü hastanede öldü. İnternetteki sosyal paylaşım sitelerinde ise Şakran Cezaevi'nde bir mahkumun açlık grevi sırasında öldüğü iddiaları yayıldı. Açlık grevine katılan ve kendisini ateşe vererek öldüğü iddialarına konu olan hükümlünün, gasp ve yağma suçlarından 24 yıl müebbet hapis cezasına çarptırılmış ve Samsun'dan İzmir'e nakledilmiş bir hükümlü olduğu belirtildi. Başsavcılık yetkilileri, bu hükümlünün 10 Eylül tarihinde cezaevindeki odasını ateşe vermesi sonucu ağır şekilde yaralandığını, tedavi için kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 26 Ekim'de yaşamını yitirdiğini söyledi.

Daha önceden de kendisine kesici aletle zarar verdiği öğrenilen Yıldız'ın Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne tedavi amaçlı gönderildiği vurgulandı. Hükümlünün terör örgütü PKK ve açlık greviyle uzaktan yakından ilgisinin olmadığı ifade edildi. İzmir'de açlık grevine katılan hükümlü ve tutuklar arasında ölüm olayının kesinlikle söz konusu olmadığı, bu yönde çıkan haberlerin asılsız olduğu kaydedildi. Adalet Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre de yaşamını yitiren Yıldız'ın müebbet hapis cezası alması nedeniyle bunalıma girdiği ve 20 gün önce kendini yaktığı açlık grevlerine hiç katılmadığı öğrenildi .