Bandırma'da Köy Yolları Büyükşehir'e Hazırlanıyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı köy yolları, Büyükşehir’e hazırlanıyor.

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Talip Yıldız ve Ahmet Okbay, yapım çalışmaları tamamlanan Köy yollarında bir dizi incelemelerde bulundu. Yıl içinde ve özellikle kış öncesi hazırlık kapsamında köy yollarının bakım ve onarımları için köylere hizmet götürme birliği bütçesinden ciddi kaynaklar aktarıldığını açıklayan Okbay, hedeflerinin ilçeye bağlı köy yollarındaki standartları yükseltmek olduğunu söyledi.

Yaptıkları çalışmalar sonrasında Köy yollarındaki standartların yükseldiğini dile getiren Okbay, “5 metre olan yol genişlikleri 7 metreye çıktı. Yapım çalışmaları tamamlanan yollarda ilk kez çizgi çalışması yapıldı. Yolun seviyesini ise 50 santimetre yükseltilmesiyle bu yıl geçmiş yıllara nazaran daha sağlıklı yollar yapıldı. İki yıldan beri yapım çalışmaları devam eden yollara bu yıl 500 bin TL ödenek tahsis edildi” dedi.

Ayrıca ilçeye bağlı köylerdeki yol bakım ve onarım çalışmalarına da değinen Okbay, Yeniyenice, Akçapınar, Eski Ziraatlı, Yeni Ziraatlı, Dutliman, Sahil Yenice, Çomlu, Kirazlı, Doğa, Doğruca, Külefli, Çepni, Gölyaka, Orhaniye, Çarık, Bezirci, Beyköy, Şirinçavuş, Misakça ve Çinge köylerinin yollarının bakım ve onarımlarının tamamlandığını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA