Vali Lekesiz: Düzenli Depolanan Çöplerin Geri Dönüşümü Sağlanmalı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, çöp konusunda vahşi depolama sisteminden vazgeçilmesi, ayrıştırma, düzenli depolama ve bunların tekrar geri dönüşümünün yapılması gerektiğini söyledi.

Vali Lekesiz: Düzenli Depolanan Çöplerin Geri Dönüşümü Sağlanmalı
Vali Lekesiz, Kaymakam Ali İhsan Su ve İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek ile birlikte İskenderun ilçesinde yapımı süren katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisinde incelemede bulundu.

Tesisi yapan Envitec Genel Müdürü Rami Sarkis ve şantiye şefi Ali Karataş, Vali Lekesiz ve beraberindekilere çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Çöpün dünya genelinde bir sorun olduğunu belirten Vali Lekesiz, vahşi depolama sisteminden vazgeçilmesi, ayrıştırma, düzenli depolama ve bunların tekrar geri dönüşümünün yapılması gerektiğini kaydetti.

İnsanların bir sefere mahsus kullanma, teknolojinin getirdiği başka faktörlerin devreye girmesi, kentleşmenin hızla artması, kırsaldaki yoğun nüfusun kentlere yoğun baskı yapması gibi sebeplerle dünden daha fazla çöp ürettiğini belirten Celalettin Lekesiz, “Çöpün de yapısı dokusu değiştiği için insan ve toplum sağlığı açısından dün olduğundan daha fazla risk ve tehdit teşkil ediyor. Dolayısıyla artık modern dünyanın yaptığı gibi bunların ayrıştırılması, vahşi depolama sisteminden vazgeçilerek düzenli depolama sistemine geçilmesi, mümkünse bunların tekrar geri dönüşümün yapılarak kazanılması sağlanmalı.” dedi.

Tesislerin yaklaşık bir yıl önce temelinin atıldığını anımsatan Lekesiz, o günden bu güne gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

Tesisin ileri teknolojik özellikte olacağını belirten İskenderun Belediye Başkanı Yusuf H.Civelek, 50 yıl sonrasını öngörerek inşa edildiğini ifade etti .