AK Parti'ye İlk Katılım Diyarbakır Teşkilatından

Halkın Sesi (HAS) Parti’yi fesh eden Numan Kurtulmuş'un ardından teşkilat olarak AK Parti’ye ilk katılım Diyarbakır’dan 670 kişi ile gerçekleştirildi.

AK Parti'ye İlk Katılım Diyarbakır Teşkilatından
HAS Parti Diyarbakır il ve ilçe teşkilatı katılımı düzenlenen bir törenle yapıldı. AK Parti Konferans Salonu’nda düzenlenen rozet takma törenine AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, AK Parti İl Başkanı Halit Advan, il başkan yardımcıları, Sur İlçe Başkanı Şafak Yontürk, Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Ali Kırsaçlı, kadın ve gençlik kolları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

“AYNI DUYGU, GEÇMİŞ VE İDEALLERİ PAYLAŞAN İNSANLARIN AYRI YERDE OLMASI GÜÇ KAYBETTİRİR”
Törende bir konuşma yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, aynı duyguyu, aynı geçmişi, aynı idealleri paylaşan insanların ayrı ayrı yerlerde olmasının sadece güç kaybettirdiğini söyledi.

Ensarioğlu, “Biz geçmişte partilerin birleşmesini çok gördük. Partiler sadece yukarıda ismen birleşirdi, ama tabanda asla birleşmezdi. Bizim partide, sen ben yok. Bizim partide kimsenin şahsi ikbal arayışı yok. Kendini bir yere taşımak yok. Millet için, halk için siyaset yapmak var. O yüzden bizde gerçek birleşme, kucaklaşma, güç birliği ve inanç birliği var. Onun için bugün burada HAS Parti'de geçmişte siyaset yapan il başkanı ve bütün il yönetimi arkadaşımızla birlikteyiz, biriz. Bu birliktelik bize heyecan verecektir, güç katacaktır. Evinize hoş geldiniz” dedi.

“ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU BİR DEVRİMDİR”
Törende bir konuşma yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) anayasa uzlaşma komisyonu oluşturulmasının büyük bir devrim olduğunu söyledi.

Advan, “Kendisi dışındaki partilere kendisi kadar saygı göstermek, onları kendisinin temsil edildiği sayı kadar temsil ettirmek ve böylelikle muhteşem bir anayasayı oluşturan bir parti ile muhatabız. Ak Parti bunu başarıyor. Ak Parti 3 seçimdir, Türkiye'de birinci partidir. Geçen yılki seçimde yüzde 50 oy aldık. AK Parti Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de birinci partidir. Fakat biz Diyarbakır'da da birinci olmak istiyoruz. Birinciliği kazandıracak olan da birlikteliklerdir. Bu birlikteliğin en güzel örneğini bugün yaşıyoruz. Gelen arkadaşlarımız bize güç katacaktır” diye konuştu.

Konuşmasında partililere de seslenen Advan, yerel seçimlerde de birinci parti olmayı hedeflediklerini söyledi.

Advan, “Önümüzde yerel bir seçim var. Bu yerel seçimi de birinci parti olarak almak niyetindeyiz. Elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bütün ilçelerde kol kola mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi HAS Partililerle, diğer sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile görüşerek, tabana yayarak başaracağız” şeklinde konuştu.

“SEÇİMİ DAVA OLARAK GÖRÜYORUM”
Avukat olan Halit Advan, yerel seçimi bir dava olarak gördüğünü ve davaları kaybetmeyi de sevmediğini söyledi.

Advan, “Bu seçim bizim için önemli olan bir dava. Ben iyi avukatım ve dava kaybetmeyi sevmem. HAS Partili kardeşlerimle biz bu davayı kazanacağız. AK Parti 4. olağan kongresi ile çok güçlendi. Kongreden sonra üye sayısını 7.5 milyona çıkardık. 85-90 yıllık bir parti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin üye sayısı 1 milyondur. AK Parti teşkilatlanma ve örgütlenme anlamında çok ciddi örnekler oluşturdu” dedi.

“DİYARBAKIR'DA SİYASET YAPMAK ZOR”
AK Parti'ye geçen kapatılan HAS Parti İl Başkanı Alaattin Parlak ise, 2010 yılında Halkın Sesi Partisi'ni kurduklarını belirterek, “Fakat geçen süreç içerisinde milletimizin bize gösterdiği istikamet çerçevesinde kurucular kurulunun kararı ile karar vermek zorunda kaldık. Bu kararda, Halkın Sesi Partisi’nin, AK Parti'ye katılım sürecini hep birlikte gördük. İnşallah önümüzdeki günlerde AK Parti'nin, geçen seçimde aldığı yüzde 50 oydan daha fazla oy alarak, bir çalışma içerisine gireceğiz. Geçmişte aynı siyasi kökenden gelen arkadaşlarımız, ağabeylerimiz var. Öncelikle il teşkilatının bize gösterdiği davetten dolayı teşekkür ediyorum. İller çapında ilk kez yapılan bir programdır. Bundan sonra AK Parti saflarında, gönül gönüle bir çalışma içerisine gireceğiz. Diyarbakır'da siyaset yapmak o kadar kolay değil. Ama bundan sonra ben ve bütün arkadaşlarım Diyarbakır'ın bütün sokaklarını, caddelerini, meydanlarını gezeceğiz. AK Parti'yi Diyarbakır'da birinci parti yapmak için elimizden gelen bütün mücadeleyi sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından AK Parti'ye katılanlara rozetleri takıldı .
Kaynak: İHA