Sedaş İcra Kurulu Başkanı Güven'in Açıklaması

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ İcra Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, 1 lira hizmet bedeli karşılığında fatura tahsilatı yapan ve bu faturaları ödeme noktalarından yatıran korsan tahsilat bürolarının bulunduğunu bildirdi.

Güven, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların korsan fatura ödeme büroları nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, yetkisiz kişilerce tahsil edilen faturaların SEDAŞ sistemine iletilmediğini ve müşterilerin borçlu gözükmeleri sebebiyle elektriklerinin kesildiğine dikkat çekildi.

Güven, bu nedenle vatandaşların faturalarını yetkili bürolarda yatırması gerektiğini ifade ederek, SEDAŞ'a ait fatura tahsilatı için bayilik verdiklerini kaydetti.

Müşteri ilişkilerinin olumsuz etkileyebilen böylesi durumlarla karşılaşılmasını istemediklerini vurgulayan Güven, ''1 lira hizmet bedeli alarak fatura tahsilatı yapan ve bu faturaları daha sonra farklı ödeme noktalarından yatıran, korsan tahsilat büroları olduğu hakkında şikayetler alıyoruz'' ifadelerini kulandı.

Güven, tespit ettikleri konsan bürolar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, vatandaşların da mağdur olmaması için fatura ödemelerini faturanın arka kısmında belirtilen yerlere yapması gerektiğini bildirdi.

Muhabir: Mehmet Özcan

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA