'Takip: İstanbul' Vizyona Girdi

Sinemaseverler bu hafta romantik-komedi, animasyon, aksiyon türlerindeki yapımlarla buluştu.

Haftanın öne çıkan filmi ise aylardır merakla beklenen “Takip: İstanbul.” 2008 yılında Luc Besson imzasını taşıyan “Taken”ın devamı niteliğinde olan “Takip: İstanbul” da Emekli CIA Ajanı Bryan Mills’in bu kez karısı, İstanbul’da rehin alınıyor. Mills eşini kurtarmak için her yolu deniyor. “Takip: İstanbul”u Olivier Megaton yönetti ve Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen başrolleri paylaştı. GÖLGEDE DANS (SHADOW DANCER) Yaslı bir eş, bir anne, bir terörist... Kuzey İrlanda'nın bağımsızlığına kendini adayan bir dava kadını... Eski bir IRA üyesi olan Colette McVeigh'Londra'da metroya bomba yerleştirme suçlamasıyla tutuklanır ve onu sorgulayan MI5 subayı Mac, ona iki seçenek sunar: Ya susacak ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılacak ya da kendi ailesine karşı casusluk yapacaktır. Ailesini korumaya çalışan Colette ve Colette’i korumaya çalışan Mac için yollar giderek daralmaktadır.

En İyi Belgesel Oscar’ı kazanan “Teldeki Adam” ve “Kral” filmlerinin yönetmeni James Marsh'ın merakla beklenen son filmi “Gölgede Dans”ın başrollerinde Oscar adayı aktör Clive Owen, Andrea Riseborough, Altın Küre sahibi aktris Gillian Anderson gibi birbirinden başarılı bir kadro yer alıyor. TAKİP: İSTANBUL (TAKEN 2) Emekli CIA ajanı Bryan Mills ve karısı, Mills’in kendi kızını kurtarmak için öldürdüğü katilin babası tarafından İstanbul’da rehin alınırlar. Bryan ailesini kurtarmak için İstanbul’da yüksek aksiyonlu bir kovalamacaya girer ve ajanlık günlerinden kalma tüm gizli yeteneğini kullanır. Başarılı yapımcı Luc Besson, diğer senarist Robert Mark Kamen ve yönetmen Olivier Megaton’ın maharetli ellerinden çıkan “Takip İstanbul”, 2008 yılında vizyona giren ilk “Taken”ın gişede gösterdiği 224 milyon dolarlık hasılat başarsını yakalayacak gibi duruyor. İzleyicinin Bryan Mills olarak tanıyıp sevdiği Neeson, CIA’den emekli olmasının ardından tekrar aynı testlerden geçmek durumunda kalacak, fazla korumacı bir baba olarak karşımıza çıkıyor. “Taken”da Bryan’ın kızının Paris’te kaçırılmasıyla gösterdiği cesaret her ebeveynin anlayacağı cinstendi. Olivier Megaton’un yönettiği ve Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen’ın oynadığı “Takip İstanbul” aksiyon sevenler için. AŞK YENİDEN (HOPE SPRINGS)

Kay ve Arnold sadık bir çifttir. Kay evlilik hayatını biraz canlandırmayı ve kocasıyla yeni bir bağ kurmayı istemektedir. Küçük bir kasabada faaliyet gösteren, meşhur bir çift terapistinin adını duyunca, şüpheci ve bildiğinden şaşmayan kocasını, bir hafta evlilik terapisi almak üzere uçağa bindirmek için ikna etmeye kalkışır. Birbirlerine aşık olmalarını sağlayan o kıvılcımı yeniden bulmak istemektedir. David Frankel’ın yönettiği ve Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Steve Carrell’ın oynadığı “Aşk Yeniden” romantik komedi türünde.

GÜNEŞ YANIĞI 2 Mikhalkov’un üçlemesinin tam on altı yıldır beklenen ikinci bölümü, Oscar’lı “Güneş Yanığı”nın bittiği noktanın beş yıl sonrasından devam ediyor. Mikhalkov’un canlandırdığı kahramanımız Albay Kotov ilk filmin sonunda idama mahkûm edilmesine rağmen canını kurtarmış, İkinci Dünya Savaşı’nda cephede savaşmaktadır. Karısı Maroussia öldüğüne inanmakta, kızı Nadia ise ondan nefret etmektedir. En kötüsü de, ezeli düşmanı hain Mitya suikastten kurtulmuştur ve Stalin’in emirleri uyarınca Kotov’un peşine düşmüştür. Bugüne kadar çekilmiş en pahalı Rus filmi olan “Güneş Yanığı 2”, Cannes’daki dünya prömiyerinden önce ilk kez Kremlin Sarayı’nda izleyici karşısına çıktı. Nikita Mikhalkov’un yönetmen koltuğuna oturduğu “Güneş Yanığı 2” yine Nikita Mikhalkov, Oleg Menshikov, Nadezhda Mikhalkova başrolü paylaşıyor.

SAMMY’NİN MACERALARI 2 (SAMMY 2)

Sammy ve Ray, mercan adasında kumun ve denizin tadını çıkarmakta ve kaplumbağa yavruları Ricky ve Ella’yı denize götürmektedir. Aniden, yanlarına yasak bölgede avlanmaktan çekinmeyen bir avcı yanaşır ve ikisini, turistlere gösterilecekleri özel bir akvaryuma götürür. Çeşitli kaçış denemesinden sonra güney denizlerine doğru yol alırlar. Ben Stassen’in yönettiği animasyon film “Sammy’nin Maceraları 2”yi Ozan Güven, Engin Alkan, Erkan Taşdöğen ile Altuğ Yücel seslendirdi.

CENNETTEKİ ÇÖPLÜK (DER MULL IM GARTEN EDEN)

Belgeselde, Karadeniz kıyısındaki bir köydeki çay tarlaları ortasına kurulan dev çöp arıtma ve toplama tesisine karşı köylülerin verdiği mücadele gözler önüne seriliyor. Fatih Akın, çevre felâketini öğrenir öğrenmez, bu tesisin kurulmasına engel olamasa da kurulma aşamasından günümüze kadarki her süreci belgeledi. Fatih Akın’ın yönettiği ve Bünyamin Seyrekbasan ile Herve Dieu’nun görüntü yönetmenliğini yaptığı “Cennetteki Çöplük” belgesel sevenler için.