Şırnak Üniversitesi Silopi MYO Törenle Açıldı

Bu yıl yapımı tamamlanan Şırnak Üniversitesi Silopi Meslek Yüksek Okulu törenle açıldı.

Silopi MYO Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, ilçede Türkiye'nin en fazla ithalat ve ihracatının gerçekleştiği Habur Sınır Kapısı'nın bulunduğunu hatırlatarak, ilçede dış ticaret ve bağlı bölümlerde akademik eğitim verilmesi için Silopi MYO'nun kurulduğunu söyledi.

Akmaz, hedeflerinin Habur Sınır Kapısı'nın hizmet verdiği Türkiye ve Irak'taki ticaret ve dış ticaret anlayışını daha kaliteli hale getirmek olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

''2008'de kurulan üniversitemiz, şu an itibariyle 205 akademisyen, 242 idari personel ve 2 bin 389 öğrenciyle yoluna hızla devam etmektedir. İkinci öğretimlerle 43 akademik birim kurulmuş olup 19 birimde halen eğitim verilmektedir. Üniversitemiz 3. yılında yüksek lisans mezunu vermiş, 2. yılından itibaren Bologna sürecine dahil olmuş ve 2011 yılından itibaren ise Erasmus ve Farabi protokollerini hayata geçirmiştir. Öğrenci ve akademisyen değişim programlarıyla birçok Avrupa ülkesine öğrenci ve akademisyen gönderirken, oradan da akademisyen ve öğrencileri kabul ettik. Böylelikle üniversitemiz gerek Bologna, gerek Erasmus ve gerekse de Farabi programlarıyla bölgenin en fazla hibe desteği alan başarılı üniversitelerinden oldu. Yaptığımız öğrencilerimize daha kaliteli eğitim vermektir.''

Silopi MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Erkan ise, üniversitelerin bilgi ve kültür evleri olduğunu, akademisyenlerin görevlerinin ise bilgi ve kültür birikimlerine yenilerini katarak gelecek nesillere bırakmak olduğunu belirtti.

Törene, Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, Cizre MYO Müdürü Yrd. Doç Dr. İbrahim Gürbüzer, Şırnak MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kocaer, İl Müftüsü Abdullah Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Zeki Sezer ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Mehmet Demirhan / Sema Kaplan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA