Meclis Darbe Komisyonu Turgay Ciner’i Dinledi

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan 28 Şubat-27 Nisan Alt Komisyonu, Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner’i dinledi.

Ciner, konuşmasını bir medya sahibi olarak değil bir işadamı olarak yapacağını belirterek, medyaya zorlanarak, para kaptırarak girmek mecburiyetinde kaldığını, isteyerek girmediğini söyledi.

Ciner, BDDK ve TMSF’nin Dinç Bilgin’in elinden zorla aldığı bir şey olmadığını belirterek, “Bana göre Son olarak 1 milyar 100 milyon dolara satılan maldan Dinç Bilgin'e hayatının en büyük hediyesini yapmışlardır” dedi.

Cumhuriyet gazetesiyle ilişkilerinin de tamamen ticari olduğunu belirten Ciner, “Cumhuriyet gazetesinin içinde bulunmamızın sebebinin ideolojik, siyasal, sosyolojik hiçbir yanı yoktur. Bunun en iyi örneği de Tercüman gazetesini satım aldım” diye konuştu

1994-2001 döneminde medya terörüne maruz kalmış biri olduğunu söyleyen Ciner, "Elimde medya gücü yoktu. 2002-2007 arasında ben önemli bir medya kuruluşunun patronajlığını yaptım. Ne hiç kimseye şantaj, tehdit şu bu şeklinde yayın yaptım. Ne de hiç kimseden herhangi bir şekilde baskı gördüm ve kabul ettim. Zaten ben yapım itibariyle asosyal kişiliğe sahip kişiyimdir” dedi.

Hiç kimsenin ne kendisine ne de arkadaşlarına medyada bulunduğu süre içinde teklif ve talepte bulunmadığını belirten Ciner, “Bir başkalarına yapmış mıdır, çıkar sağlamak için maniplatif olmuşlar mıdır, onu bilemem. Başkalarının hakkında konuşmak bana düşmez” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA