Suriye tezkeresi kabinede imzalanarak meclise gönderildi

Gerektiğinde kullanılmak üzere tezkere TBMM'de imzaya açıldı

Suriye tezkeresi kabinede imzalanarak meclise gönderildi
Akçakale'deki saldırının ardından Meclis Suriye gündemiyle özel oturumda toplanıyor. TBMM bugün saat 10.00'da toplanacak ve Suriye ile Irak tezkerelerini görüşecek.

TBMM, Suriye'nin Akçakale'deki saldırısına karşılık olarak gerektiğinde kullanılmak üzere bir tezkereyi görüşüp gerektiğinde kullanmak üzere kabul edecek. Tezkere için imzalar tamamlandı ve görüşülmesi için TBMM'ye gönderildi.

Tezkere'de Suriye'den gelebilecek tehdite karşı 'gerektiğinde kullanılmak üzere' ibaresi yer alacak.

Öte yandan bugün Meclis'te sınır ötesi operasyonlarda kullanılmak üzere bir de Irak tezkeresi görüşülüp kabul edilecek.

TEZKERE ALARMI

Meclis 'in bugün sabah saat 10.00 'da toplanmasının kararlaştırıldığı dakikalarda Başbakanlık 'tan yetkililer Ak Parti grup yönetimini telefonla arayarak, “Suriye 'yle ilgili bir tezkere gelecek bekleyin” diye uyardı. Bunun üzerine Meclis evrak müdürlüğü ve grup yönetiminde nöbetçi memurlar bırakıldı.

GEREKTİĞİNDE GÖNDERİLMEK ÜZERE

Akçakale 'deki Son olayın Türkiye 'nin sınır angajmanlarının ihlali olarak değerlendirildiği ve Meclis 'in bugün bu çerçevede tavır geliştirebileceği belirtildi.

Türkiye, Suriye 'yle ilgili angajman kurallarını savaş uçağının düşürülmesi üzerine değiştirmiş ve ilk ihlalde misliyle karşılık vereceğini açıklamıştı.

HÜKÜMET: AMACIMIZ SAVAŞ DEĞİL

Suriye tezkeresiyle ilgili olarak hazırlanan tezkerenin ayrıntıları ortaya çıktı. Tezkerede 'Amacımız savaş değil, caydırıcı olacağız' ifadeleri dikkat çekiyor.