Şehirden Köye Okumaya Gidiyorlar

Manisa merkezdeki 28 öğrenci, eğitim için, merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan Osmancalı köyündeki Çok Programlı Lisesi'ne gidiyor.

Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmancalı Köyü Çok Programlı Lisesi'nin ders başına düşen öğrenci sayısı sebebiyle merkezdeki öğrencilerce tercih edildiğini söyledi.

Çok Programlı Lise'de 21 öğretmenin görev yaptığını kaydeden Altınsoy, 7 derslikte 220 öğrencinin eğitim aldığını, bu sayının merkezdeki okullardan az olduğunu ifade etti.

Altınsoy, Osmancalı Çok Programlı Lisesi'nde Çocuk Gelişimi, Muhasebe ve Genel Lise bölümlerinin bulunduğunu kaydederek, ''Bölümlerimizde herhangi bir öğretmen eksiğimiz yok. Manisa'da öğretmen başına 24 öğrenci ortalamasına karşılık bu köyümüzdeki okulumuzda 10 öğrenci başına bir öğretmen düşmektedir. Okulumuz derslik başına düşen öğrenci ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ile tercih edilen bir okulumuzdur. Bu okulda eğitim alan öğrencilerimizden 28'i, Manisa merkezden buraya 30 kilometre yol katederek eğitim almak için gelmektedir'' diye konuştu.

Osmancalı Köyü Çok Programlı Lisesi Müdürü Hüseyin Çolak ise geçen yıl Manisa'dan gelen öğrenci sayısının 17 olduğunu bu yıl ise 28'e çıktığını kaydetti.

Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin

Yayıncı: Ramazan Ercan
Kaynak: AA