''Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı''

Bozkurt'ta ''Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'' tanıtıldı

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Abdullah Saray, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yatırım desteklerinden faydalanmak isteyenler için Son müracaat tarihinin 2 Kasım olduğunu belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Abdurrahman Karakaya da, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'na başvuruların, proje dosyası halinde yapıldığını ifade ederek, ''Yatırım tutarımız geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüzel kişilere 600 bin, gerçek kişilere 150 bin liradır. Bunların yüzde 50'sine hibe desteği veriyoruz. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, paketlenmesi ile alternatif enerjili sera, koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projelerine hibe desteği verilmektedir'' dedi.

Karakaya, proje konusunda her türlü yardımı yapacaklarını vurgulayarak, toplantıya katılanların sorularını da yanıtladı.

Toplantıya, Bozkurt Belediye Başkan vekili İbrahim Günaydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hülya Karaaslan, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Muhabir: Ümit Yorulmaz

Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA