Coughlin: Akçakale Olayı NATO'yu Müdahaleye Zorlayabilir

İngiliz Daily Telegraph yazarı Con Coughlin, “Akçakale şehir merkezine sebepsiz yere yapılan ve 5 Türk vatandaşının ölmesine sebep olan top atışı, Batıyı, Suriye’deki kanlı iç savaşa müdahale etmek durumunda bırakabilir.” dedi.

Uluslararası güvenlik konuları uzmanı Coughlin Daily Telegraph gazetesinde yayınlanan yorum yazısında, Batılı güçlerin 2012 yılının büyük bir kısmını Suriye’deki iç savaşı sadece seyretmekle yetindiğini ve şiddeti sona erdirecek ikna edici bir strateji ortaya koyamadıklarını vurguladı.

Coughlin, BM Güvenlik Konseyi’ndeki çözüme ilişkin kararları veto eden Rusya’nın da bunda payı olduğunu hatırlattı.Daily Telegraph köşe yazarı, Batılı liderlerin Mısır ve Libya’da ülkenin başındaki diktatörlerin devrilmesi için çok istekli şekilde destek verdiklerini ancak Washington, Londra veya Paris’te Ortadoğu’daki üçüncü (Suriye) bir ülkenin başına İslami hükümetin geçmesi konusunda çok az bir ‘iştah’ olduğunu savundu.

İngiliz yazar, Türkiye-Suriye sınırında gittikçe kötüleşen durumların bütün bunları değiştirebileceğine dikkat çekti. Dün gece NATO’nun konuyla ilgili üyelerini acil olarak toplantıya çağırdığına işaret eden Coughlin, “Türkiye’nin NATO’nun değerli bir üyesi olduğunu göz önünde bulundurarak, iki ülke sınırındaki çatışmaların büyümesi durumunda NATO daha fazla kenar çizgide beklemesini sürdüremez.” yorumunda bulundu .