2. Uluslararası İnsani Forum Bakü’de Başladı

Bu yıl 2’cisi düzenlenen Uluslararası İnsani Forum, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla başkent Bakü'de başladı.

Devlet adamları, Nobel ödülü sahipleri, uluslararası kuruluşların üst düzey yetkilileri ile seçkin konukların katıldığı forum, insani çalışmalar için uluslar arası düzeyde işbirliğinin geliştirilmesini amaçlıyor.

Forumu takip eden Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar yaptığı açıklamada, ”Uluslararası İnsani Forum’a katılmak için Bakü’ye geldim. Cumhurbaşkanı, UNESCO’dan ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinden temsilcilerin konuşmaları oldu. Burada böyle bir organizasyona katıldığım için mutluluk duyuyorum" dedi.

Attar, "Burada ayrıca Giresun Üniversitesi; Azerbaycan Tıp Üniversitesi ve Bakü Devlet Üniversitesi ile protokol izlayacak. Bu iki protokolü burada imzalayacağız. Toplantıda 60’dan fazla ülkeden gelen temsilciler var. Hem Türkiye’nin yaptığı işler hakkında bilgiler veriyorum, hem de üniversitemi tanıtıyorum” diye konuştu.

Foruma dünyanın 100’e yakın ülkesinden 600’e yakın kişi katıldı.

Forum katılımcıları arasında 10’dan fazla Nobel ödülü sahibi, 15'den fazla eski cumhurbaşkanı, çeşitli ülkelerin hükümet başkanları, bakanları, kültür alanında çalışan tanınmış dünya adamları, aynı zamanda diğer alanların uzmanlar bulunyor.

İki günlük forum çerçevesinde konukarın başkent Bakü ve ülkenin diğer bölgeleri ve Azerbaycan halkının kültürüyle ilgili bilgi almaları için çeşitli programlar yapılacak.

Forum çerçevesinde, "Ekonomik kalkınma modellerinin insani yönleri", "Modern yayınlar ve yeni çağırışlar", "Post-modern kültürde geleneksel değerler sistemi", "Küreselleşmeye yeni metodolojik yaklaşımlar", "Modern tıp ve moleküler biyolojiye bakışları değişen teknolojiler", "Çok kültürlülük ve benlik idraki" ile "Toplumda çok kültürlülük" konulu yuvarlak masa toplantıları düzenlenecek .
Kaynak: İHA