Selin Yaraları Sarılmaya Çalışılıyor

Gaziantep’te bayramın birinci günü aşırı yağışın ardından oluşan selden sonra büyük tahribat gören Oğuzeli ilçesinde yaralar sarılmaya çalışılıyor.

DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ile Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin selden taşan Sacır Deresi ve çevresinde incelemede bulunarak, aynı felaketin tekrar yaşanmaması için çalışmaların hızlandırıldığını belirtti.

DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, "Oğuzeli ilçesinde 3 aşamalı çalışma yapacağız. Birinci aşama kısa vadeli, ikinci aşama orta vadeli üçüncü aşama ise uzun vadeli bir çalışma olacak. İlk olarak acil çözüm bekleyen yerlere müdahale edilecek. İkinci ve üçüncü aşamalardaki çalışmalarımızla tüm sel olaylarına karşı dayanaklı bir çalışma yapıp projelendireceğiz. Ayrıca Bakanlığımıza da projemizi sunacağız.” dedi.

Merkez ilçe Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ise şunları söyledi: “Bayramın birinci günü meydana gelen sel olayında Allah’a şükürler olsun can kaybımız olmadı. Onun sevincini yaşarken ilçemizde böyle bir sel felaketinin bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Belediye olarak her zaman olduğu gibi vatandaşımızla birlikte olacağız. Onların sıkıntısı bizim sıkıntımız, onların hüznü bizim hüznümüz diyorum. Acil çözüm bekleyen yerlere müdahale ederek ilçemizin huzurlu, ferah ortamını sağlayacağız. Köprülerimizi yeniden inşa edeceğiz. Yollarımızı yeniden asfaltlayacağız. Kilit taşını yeniden döşeyeceğiz. Eski huzurlu günlerine dönecek bir çalışma yapacağız.”