Proje Kapsamında, Muğla Genelinde 17 Okula Zenginleştirilmiş Kütüphane Kuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''Okullar Hayat Bulsun'' Projesi kapsamında, Muğla genelinde 17 okula zenginleştirilmiş kütüphane kurulduğu bildirildi.

Muğla Toki Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlkokulu-Ortaokulu'nda kurulan zenginleştirilmiş kütüphaneyi ziyaret eden Muğla Valisi Fatih Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, zenginleştirilmeyi kütüphaneler hakkında bilgi verdi.

Vali Fatih Şahin, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının öğrencilerin daha rahat hareket edebilecekleri ve hoşlanabilecekleri ortamlar hazırlamak olduğunu söyledi.

''Kütüphaneleri birer cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz'' diyen Şahin, ''Burada öğrenciler ne kadar iyi yetişirse, ülkemizin geleceği de o kadar parlak olur. Çabalarımız hep bu yönde ilerliyor. Onların iyi insan olmaları, iyi bilgi dağarcığına sahip olmaları, hem ülkemize hem de dünyaya önemli hizmetlere vesile olacak'' dedi.

Şahin, ilk etapta il genelinde 17 kütüphane kurulduğunu, bunu il genelindeki tüm okullarda yaygınlaştırmak için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Çınar ise Okullar Hayat Bulsun projesinin basamaklarından birisinin zenginleştirilmiş kütüphanelerin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması olduğunu belirtti.

Buradaki kütüphaneyi valilik ve bünyesindeki MELSA şirketinin desteğiyle gerçekleştirdiklerine işaret eden Çınar, her biri yaklaşık 12 bin liraya mal olan kütüphanelerin tüm okullarda açılmasını istediklerini dile getirdi.

-Akşamları ve hafta sonları da hizmet verecek-

Çınar, zenginleştirilmiş kütüphanelerin temel özelliğinin sadece okullar açıkken değil, okuldaki eğitim öğretim süreci tamamlandıktan sonra, hafta sonları da öğrenciler ve velilerine yönelik hizmet vermesi olduğunu anlatarak, ''Bu kütüphanenin bir başka özelliği ise sadece kitaplardan oluşmaması. Nöbetçi öğretmenler gözetiminde öğrenciler internetten araştırma yapma olanağı da bulabiliyor. Öğrencilerimiz burada her türlü dokümanı internetten indirip çıktı alabiliyor'' diye konuştu.

Kütüphanelerin ergonomik yapısından renk uyumuna kadar öğrencilerin beklentileri ve yaş grupları göz önüne alınarak yapıldığına değinen Çınar, aileleriyle çocukların kaynaşmasını sağlamayı, araştıran ve öğrenen nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Çınar, öğrencilerle kütüphaneden beklentileri konusunda sohbet etti.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA