Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü

Kütahya Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği arasında 'Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği' protokolünü imzalandı.

Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü
Protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa İça, "İnşaat Mühendisleri Yönetimi ile birlikte bir protokol imza töreninde birlikteyiz. Daha öncede diğer oda temsilcilerimizle de bunun gibi paylaşımlar içinde bulunduk. Asansör çalışmalarımız bunlara örnek verilebilir.Bilindiği gibi, kentsel dönüşüm çok güncel bir konudur. Yapıların kontrolü, insanın can ve mal güvenliğinin sağlanması Kütahya’nın ve Ülkemizin en önemli gündem maddelerinden birisidir.Yapıların iki ana unsuru vardır. Birisi proje diğeri de uygulamasıdır. İnşaat Mühendislerimiz proje aşamasında yasa ve yönetmeliklere uygun olarak hazırlayıp, vatandaşların isteği doğrultusunda uygulamaya koyacaklardır. 2011 yılında Kütahya Belediyemiz, yapı denetim firmalarına kontrol sorumluluğunu vermiştir. Bize gelen projelerin mimari, yapı statik, elektrik tesisat ve yangın yönetmeliği açasından olsun bunları Belediyemiz hepsinin kontrolünü yapıyor. Ama meslek onuru ve aynı zamanda bizlere üçüncü göz olarak bunun süzgeçten geçirilip imzalanmış olarak gelmesi bize ayrı bir güvence veriyor. Bu güvence vatandaşa da aynı şekilde intikal etmektedir. Eğer bu konularda atladığımız bir şey olursa harcanan emek ve para boşa gitmiş olur. Bu anlamda 'Mühendisler Odamız hiçbir ücret alamadan vatandaşa yansıtmadan biz bu işe talibiz' dediler" dedi.

Şehrin her geçen büyüdüğünü anlatan Başkan İça, "Kentsel Dönüşüm Projesinin bir parçası olarak benzer şekilde üniversitemizde bir laboratuvar kuruldu. Onların kurulmasında da Kütahya Belediyesi itici güç oldu. O çalışmada çok şükür sonuçlandı. Deprem Yönetmeliğine göre orası da bu işe başladığı zaman bu diyaloğun faydası çok daha fazla olacaktır. Aynı zamanda kontroller daha suratle yapılacağı için mühendis ve müteahhitlerimiz de faydalanacaktır" diye konuştu.

Protokol, Belediye Başkanı Mustafa İça ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Sami Döven tarafından imzalandı .
Kaynak: İHA