Bursa'ya Çevre İllerden Çevik Kuvvet Takviyesi

Bursa'da yaşanan gerginlik sebebiyle kente İstanbul, Eskişehir, Sakarya ve Yalova'dan takviye çevik kuvvet ekiplerinin gönderildiği bildirildi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığından 100 kişilik jandarma komando timi de bölgede hazır bekletiliyor. Yavuzselim Mahallesi'nde açlık grevlerine destek veren BDP'li grupla mahalle sakinleri arasındaki kavgada silah kullanılması ve bir kişinin ağır yaralanmasının ardından, güvenlik güçleri daha büyük provokasyonların önüne geçmek için tedbirlerini artırdı. Bursa Emniyet Müdürlüğünün bin civarındaki gücüne ilave olarak bölgeye, İstanbul, Eskişehir, Sakarya ve Yalova'dan çevik kuvvet sevk edildi.

Valiliğin talimatıyla İl Jandarma Komutanlığından 100 kişilik komando ekibi de Yavuzselim'de hazır bekletiliyor. Talep olması durumunda komandoların sayısının artırılacağı öğrenildi.

Öte yandan Bursa Valisi Şahabettin Harput'un rahatsızlığı sebebiyle ilk etapta Bursa Vali Vekili Hüseyin Eren'in kriz masasını yönettiği, daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ün geçici olarak Bursa'ya gönderildiği kaydedildi .
Kaynak: İHA