Sorgunlular Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

Yozgat’ın Sorgun İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile düzenlenen obeziteyle mücadele için 'Sağlığını masiyosan mahana bulma yörü' sloganıyla yürüyüş yapıldı.

Sorgunlular Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü
Hükümet Konağı önünde başlayan yürüyüşe Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Demir, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Afşar, İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, okul ve daire müdürleri, Kur'an kursu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Obezite ile mücadele tüm dünyanın sorunu haline geldiğini belirten Kaymakam Kılıç, “Obezlik, bir çok hastalıktan daha tehlikelidir. Sağlıklı bir toplum olmak istiyorsak günde en az yarım saat yürümeli, abur cubur yiyeceklerden kaçınmalı, asitli içecekler yerine doğal içecekler tercih etmeliyiz. İnsanlarımız kendisinin obez olup olmadığını vücut kitle indeksini bularak anlayabilir. Kendini şişman eden vatandaşlarımız, hastaneye diyetisyene başvurarak bu etkinliklerimize katılsınlar." dedi.

Sorgun Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüş, Şefaatli Caddesi, İlyas Arslan Bulvarı, Hastane Caddesi, Cumhuriyet Caddesi'ni takiben Hükümet Konağı önünde sona erdi .
Kaynak: İHA