Sevilay Öğretmen İçin Okulunda Lokma Döktürüldü

İzmir’de öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Fen ve Teknoloji Öğretmeni Rabia Sevilay Durukan için okulunda Eğitimciler Birliği Sendikası İzmir Şube Başkanlığı tarafından lokma döktürüldü.

Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda görev yapan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ın 8'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.K.tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin yedinci gününde okul bahçesinde Eğitimciler Birliği Sendikası İzmir Şubesi tarafından lokma döktürüldü.

Benzeri olayların son bulması yönünde temennilerini ileten Eğitimciler Birliği Sendikası İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, öğretmenliğin toplumda kutsal bir meslek olduğunu hatırlatarak, toplumdaki öfke ve şiddetin kontrolü ile ilgili okullarda ders ve programlarda yer almasının benzeri olayların azalmasında yardımcı unsur niteliğinde olacağını belirtti.

Şenocak, özellikle dizi ve film senaryolarında öğretmen-öğrenci ilişkilerinin reyting uğruna küçük düşürücü nitelikte olduğuna dikkat çekerek, "Öğretmenlerin saygınlığının her alanda olması yansıtılmalı. Bu tip olayların meydana gelmemesi için daha öncede ifade ettik değerler eğitiminin okullarda işlenmesi gerekiyor. Bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmüş kadar kötü bir davranış olduğunu içeren bir medeniyetin ve inancın mensupları olarak bunu topluma aktarmalıyız. Yeni müfredata konulan Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı derslerinin çok önemli işlev göreceğini, bu derslerin içeriğinin doldurulmasını okullarda yer bulmasını istiyoruz” diye konuştu .
Kaynak: İHA