Salihli Ziraat Odası’ndan Sulama Birliklerine Ziyaret

Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak ve yönetim kurulu üyeleri, Sağ Sahil ve Sol Sahil Sulama Birlikleri’ni ziyaret ederek yeni seçilen başkan ve meclis üyelerine görevlerinde başarılar diledi.

Salihli Ziraat Odası’ndan Sulama Birliklerine Ziyaret
Ziyaretlerde konuşan Salihli Ziraat Odası Başkanı Toprak, “İlçemizde kanaletlerdeki sulama sıkıntılarının büyük olması, temizlik maliyetlerinin birliklere büyük yük getirmesi aynı zamanda üreticilerimizin mecburiyetten ürünlerini vahşi sulama yani salma sulama ile sulama yaparak, sulama kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Bu nedenle sulama birliklerinin en öncelikli görevi Toplu Kapalı Sistem Su Dağıtımı Şebekesini hayata geçirmek olmalıdır.” dedi.

Toprak ayrıca bu konuda sulama birliklerine yardımcı olmaya hazır olduklarını kaydetti.

Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Ali Gürsoy ise “Ziraat Odası’nın desteği bizim için önemlidir. Birlikte güzel projeler yapacağız. En büyük projelerimizden bir tanesi Kapalı Sistem ve Damlama Sulama sistemidir. Bunun hayata geçirilmesi dünyada su kaynaklarını kullanmada büyük önem taşımaktadır. Üreticilerin sulama maliyetlerinin düşürülmesi ve sulama kalitelerinin artması için çok önemlidir. Salihli Ziraat Odası destekçimiz olması ve yapacağımız projelerde yanımızda olması bizim çalışma azmimizi artıracaktır.’’ diye konuştu.

Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı İbrahim Çelikkaya ise “Birliğimize kanalet temizleme ücretleri, işçi yevmiyeleri büyük yük getirmektedir. İlçemiz için üreticilerimiz için yapacağımız projeler çiftçimizi rahatlatacaktır. Ziraat Odası’nın Salihli’nin en büyük çiftçi örgütü olması ve bize destek vermesi bizi gururlandırır.” dedi .
Kaynak: İHA