DTO Başkanı Özer: Dershane Kapatmakla Eğitim Kalitesi Yükselmez

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, dershaneleri kapatmak yerine, sistemde dershanelere gitmeyi zorunlu hale getiren ve talep ettiren sebeplerin araştırılması gerektiğini söyledi.

DTO Başkanı Özer: Dershane Kapatmakla Eğitim Kalitesi Yükselmez
AK Parti Milletvekili Mehmet Yüksel ve DTO Başkanı Özer, Denizli’de faaliyet gösteren bazı dershane yöneticilerinden gelen talep üzerine toplantı düzenledi.

Toplantıda konuşan Özer, “Türkiye’de eğitim sistemi belli standartlara çıktıktan sonra zaten dershanelere gitme zorunluluğu da hissedilmeyecektir. Eğitim kalitesinde belli bir standarta ulaşılamaz ve halen talep devam ederse maalesef korsan dershaneler ortaya çıkacak ve devletimiz bundan zarar görecektir. Zira şu anda dershanelerimiz, vergi veren ve istihdam sağlayan bir konumdadır. Dolayısıyla hükümetimiz bunları gözönünde bulundurmalıdır.” dedi.

Gelecek yıl için dershanelerin özel okula dönüştürüleceğini ancak bununla ilgili kendilerinin herhangi bir bilgiye sahip olmadığını belirten dershane yöneticileri ise özel okullara yönelik standartların yeniden belirlenmesini, geçiş sürecinde de kolaylık sağlanmasını istedi. Problemleri dinleyen Milletvekili Yüksel, talepleri ilgililere aktaracağını söyledi.