Beyoğlu’nda 'harekete Geç İstanbul' Yürüyüşü

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen obezitenin önlenmesine yönelik faaliyetler kapsamında gerçekleştirilen ‘Harekete Geç İstanbul’ yürüyüşü, İstiklal Caddesi’nde yapıldı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun da katıldığı yürüyüşte katılımcılar Galatasaray Meydanı’ndan Taksim’e kadar yürüdü. Toplumdaki obezite algısını değiştirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliklerin İstanbul’daki ayağı renkli görüntülere sahne oldu. Galatasaray Meydanı’nda toplanan çoğu çocuk yüzlerce kişi şarkılar ve gösteriler eşliğinde Taksim Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Hüseyin Avni Mutlu, “Sağlıklı bir toplum yaratmak için gerçekten büyük bir çaba sarf ediyoruz ve bunun içinde büyük harcamalar yapıyoruz. Kamudaki en büyük harcamalardan birisi sağlık harcamaları. Bunların içerisinde de en çok diyabet, obezite sorunu artık çok öne çıkmaya başladı.

Son 10 yıl içerisinde şişman insanlarımızın sayısında yüzde 44 artış oldu. Bu tempoda gidersek obez bir toplum olacağız ve maalesef diyabeti düşen bir toplum olacağız. Sporla bunun önüne geçmeliyiz” diye konuştu.

Yürüyüşün ardından Taksim Meydanı’nda İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından oluşturulan stantlarda vatandaşların boy ve kiloları ölçülerek, bilgilendirici broşürler dağıtıldı .
Kaynak: İHA