Amasya Valisi'nden Cumhuriyet Resepsiyonu

Amasya Valisi A.Celil Öz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle verdiği resepsiyonda yaptığı konuşmada, “Biz, cumhuriyeti öyle fildişi kulelerde oturarak, memleket için ahkam kesenler gibi sevmiyoruz. Biz, bu cumhuriyeti damarımıza kadar hissederek seviyoruz” dedi.

Amasya Valisi'nden Cumhuriyet Resepsiyonu
Geniş bir mekana sahip bir pastanede verdikleri resepsiyonun bir haftadır gündemde olduğunu belirten Öz, “Maalesef mekanlara kafalar takılarak konu rejim meselesine kadar götürüldü. Biz cumhuriyetimizi çok seviyoruz. Cumhuriyet sevgimizi hiç kimseye ölçtürmeyiz ve bunun bir ölçüsü ve terazisi de yoktur. Ve ben gururla şunu söylüyorum. Ben, cumhuriyet sayesinde buradayım ve cumhuriyetin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bana verdiği fırsatla Anadolu’nun bir köyünden çıkarak bugün sizlere hizmet edebilme şerefine sahip oldum. Dolayısıyla ben cumhuriyetimin faziletine inanıyorum. Düşünsel olarak cumhuriyete inanıyorum. Düşünsel olarak cumhuriyeti seviyorum. Ancak şahsımda pratik olarak da cumhuriyete ayrı bir saygım, ayrı bir sevgim var. Biz, cumhuriyeti öyle fildişi kuleleler oturarak, memleket için ahkam kesenler gibi sevmiyoruz. Biz bu cumhuriyeti damarımıza kadar hissederek seviyoruz ve bugün bu cumhuriyet sevgisiyle buradayız” diye konuştu.

Bir takım çevrelerin resepsiyonun mahalle arasında bir pastanede usulen yapılacağını düşündüğünü anımsatan Öz, “Gördüğünüz gibi çok temiz bir mekanda, çok güzel bir ortamda Atatürk posterlerinin, Türk bayrağının gölgesinde bayram kutluyoruz. Bu tesisi ilimize kazandıranlara teşekkür ediyorum. Amasya hizmet sektöründe daha iyilere layıktır. Amasya bugün turizmde 500 bin hedefine adım adım yaklaşmaktadır. 500 bin hedefine yaklaşan Amasya’nın daha güzel otellere, daha güzel restoranlara, daha güzel pastanelere ve daha güzel hizmet mekanlarına ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 850 metrekare kapalı alana sahip tesisi bir hafta önce açtıklarını ve valilik yetkililerinin yaptıkları inceleme sonucu resepsiyonun yapılması talebinde bulunduklarını belirten tesis sahibi Abdurrahman Övündür’de, gelen talebi geri çevirmediklerini belirtip, en iyi şekilde hazırladıklarını söyledi

Amasya'daki resepsiyonlara yaklaşık 60 yıldır katıldığını anlatan bakır ustası Burhan Özbakır’da şöyle konuştu: “İnanıyorum ki her sene daha canlı, daha güçlü, daha verimli oluyor. Hem zümreden halk var. Amiri, memuru, işçisi çiftçisi herkes buraya gelmiş. Bu mutlu günü kutlamaya çalışıyorlar. Bunun içinde ayrıca çok mutluyum.” Vali Öz'ün eşi Rukiye Öz ile birlikte konukları karşıladığı resepsiyon, ay-yıldızlı pastanın kesilmesinin ardından meşale yakılması ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Resepsiyona Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'ın da aralarında olduğu 400'ün üzerinde davetli katıldı.

Kaynak: İHA