Vali Celalettin Güvenç'in Açıklaması

Vali Celalettin Güvenç, ''Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye'nin mayasını oluşturmuştur'' dedi.

Vali Güvenç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yılını milletçe kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Cumhuriyet'in, Türk Milleti'nin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş, büyük bir eser olduğunu hatırlatan Güvenç, şunları kaydetti:

''Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye'nin mayasını oluşturmuştur. Milletimizin ufkunu genişletmiş, bu vesileyle ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Cumhuriyetimizin 89. yıl dönümünde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı en samimi duygularımla kutluyorum.''

Muhabir: Eşber Ayaydın

Yayıncı: Mehmet Güldaş
Kaynak: AA