Aydın Valisi Al'ın Açıklaması

Aydın Valisi Kerem Al, cumhuriyetin, Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca, gerçekleştirdiği en büyük atılım, en muhteşem zirve olduğunu belirtti.

Vali Al, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapıladığı kutlama mesajında, Türk milletinin, Milli Mücadele'de tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazdığını ifade etti.

Cumhuriyetin bu mücadele sonucunda kurulduğuna işaret eden Al, mesajında şunları kaydetti:

''Cumhuriyet, Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca, gerçekleştirdiği en büyük atılım, en muhteşem zirvedir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de Milli Tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadeleden biri olmuştur. Bu mücadele, toplum olarak yakılmış yıkılmış istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir.

Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Cumhuriyet, vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir. Şüphesiz ki, cumhuriyet insan onuruna ve yaradılışına en yakışan bir rejim, farklı kültür, inanç ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığıdır. Onu ideal yapan milli iradeyi esas alması, başka hiçbir güce dayanmamasıdır.''

Al, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan cumhuriyetin, geride kalan 89 yılının tam bir uygarlık öyküsü olduğunu da belirtti.

Muhabir: Suat Deniz

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA