'Türkiye Yarı Açık Cezaevi Durumuna Gelmiştir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Silivri Cezaevi'ne gelerek Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ı ziyaret etti. Ziyaret çıkışı açıklama yapan kılıçradoğlu,“Türkiye şu an yarı açık bir cezaevidir. Silivri toplama kampında adalet yoktur. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçradoğlu, Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve bir grup partili, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ne gelerek, tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ı ziyaret etti.

Çıkışta ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Silivri'de avukatların susturulduğunu, savunma haklarının ellerinde alındığını savundu. Davalara da ön yargılı bakıldığını ileri süren Kılıçdaroğlu,“100’e yakın gazeteci tutuklu ise bu ülkede demokrasi var diyemezsiniz. Halkın oylarıyla seçilen milletvekillerini hangi gerekçeyle hapiste tutuyorsunuz?” ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu ayrıca Ankara Valiliği’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne izin vermemesine ve Başbakan Erdoğan’ın, ‘istihbarat var’ diyerek bu kararı savunmasına tepki gösterdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin istihbaratlarla yönetilen bir ülke olmadıgını söyleyen Kılıçdaroğlu: "Toplantı özgürlüğü var, bayram kutlama hakkı var. Ben de o yüzden resmi kutlamalarda değil, halkın arasında olacağım. Başbakan ve uzantıları yasak getiriyor ama biz bu yasağı dinlemeyeceğiz. 29 Ekim'de saat saat 11.00’de TBMM’nin önünde olacağım." diye konuştu.

Tüm vatandaşladan, kutlamanın yapılacağı alana Türk bayraklarıyla gelmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti :"Biz o bayrağa boşuna 'Albayrak' demiyoruz. Dedelerimizin kanı var onda. İstihbarat ile gelen yasağı kabul etmiyoruz. Eğer orada bir bedel ödenecekse bu bedeli odemeye de hazırım. "