Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Açıklama

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ''Et Balık'ta saadet zinciri'' başlığıyla basında yer alan haberler üzerine yasal işlem başlatacağını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarının bugünkü sayılarında CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün, Diyarbakır Et ve Balık Kurumu Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasına dayandırılarak ''Et Balık'ta saadet zinciri'' başlığıyla haberler yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, haberde sözü edilen ve piyasadan yüksek kar payı ve faiz vaadiyle para toplayan, Et ve Balık Kurumu Diyarbakır Kombinası'nda işçi olarak çalışan personel hakkında 4,5 ay önce müfettiş incelemesi başlatıldığı kaydedildi.

Yapılan inceleme sonucunda kurumla ilgisi bulunmayan ticari ilişkileri nedeniyle söz konusu personelin iş akdinin feshedildiği, konunun adli yönden incelenmesi için de aynı tarihte Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Ayrıca, Öğüt tarafından basına dağıtılan evrakların sahte olduğu, Mehmet Kaymaz'ın, EBK Diyarbakır Kombinası Müdürü olmayıp işçi statüsünde çalışan bir personel olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Söz konusu haberlerde yer alan bir başka iddia ise 'olayı ortaya çıkaran müdür yardımcısının Erzurum'a sürgün edildiği' şeklindedir. Bu iddia da tamamen asılsız olup, Diyarbakır Kombinası Müdür Yardımcısı Hayati Altıntaş, mesai saatleri içinde başka bir müdür yardımcısıyla personelin önünde tartıştığı için müfettiş raporuyla Erzurum'a diğer müdür yardımcısı da Bingöl'e tayin edilmiştir. Hiçbir ilgisi bulunmadığı halde siyasi hesaplarla Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'nün adını bu tür olaylara karıştıranlar ve konuyu çarpıtarak kamuoyuna yansıtanlar hakkında yasal işlem başlatılmak üzere yargı yoluna gidilmiştir.''

Muhabir: Merve Yıldızalp

Yayıncı: Ziver Büyüktaş
Kaynak: AA