''at Sevgisi Durağı'', Her Yıl Binlerce Kişiyi Ağırlıyor

Türkiye Jokey Kulübü'nün Balıkesir-Bursa karayolundaki, safkan İngiliz atlarının yetiştirildiği Karacabey Pansiyon Harası'nda bulunan ''At Sevgisi Durağı'', her yıl binlerce kişiyi ağırlıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TJK'nın safkan İngiliz yarış atı yetiştiren en büyük daimi pansiyon harası olarak bilinen Karacabey Harası, 1 Mart 2001'den bu yana hizmet veriyor. Yaklaşık 5 bin dekar alan üzerine kurulu bulunan ve çevre sınırları uzunluğu 18 kilometre olan tesiste, 3 bin 572 dekarlık alana sahip 179 adet padok bulunuyor.

Her yıl 450-600 arasında kısrağın aşım gördüğü harada, yılda 200-250 arasında tay yetiştiriliyor. Haradaki at mevcudu, ocak-haziran döneminde doğumlar, aşımlar, misafir olarak giriş yapanlarla bin 200'e kadar ulaşabiliyor.

Balıkesir-Bursa karayolunda bulunan Karacabey Pansiyon Harası'nın girişinde oluşturulan ''At Sevgisi Durağı'' ise her yıl binlerce kişiyi ağırlıyor. 7'en 70'e her yaşta kişinin geldiği, özellikle yaz aylarında karayolunu kullanan yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği ''At Sevgisi Durağı''na gelenler, hara hakkında bilgi alıyor, atları seviyor.

Bu yıl durağa gelen ziyaretçiler, her biri on binlerce lira değerinde olan 2011 doğumlu safkan İngiliz taylarının bulunduğu bölüme götürülüyor. Tayların, yarışlarda derecelere giren, adını duyurmuş anne ve babaları hakkında da bilgiler alan at severler, tayları seviyor, onlarla fotoğraflar çektiriyor.

Yetkililer, atlara özellikle çocukların ilgi gösterdiğini belirterek, at yarışı tutkunlarının da zaman zaman durağa geldiğini, her yıl çok sayıda kişinin at sevmek için ziyaret ettiğini kaydetti.

Muhabir: Zafer Akpınar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA