Suriyeli Kadınlar Katıldıkları Kurslarda Meslek Sahibi Oluyor

Türkiye’deki çadır kentlerde yaşayan Suriyeli kadınlar, meslek sahibi olabilmek için Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslara katılıyor.

Suriyeli Kadınlar Katıldıkları Kurslarda Meslek Sahibi Oluyor
Suriyeli kadınlar, kurslar sayesinde çadır kentteki boş vakitlerini değerlendirerek el becerilerini ve kişisel eğitimlerini geliştiriyor. Hava sıcaklığının düşmesiyle daha çok kışlık kazak ve elbise dikme eğitimine ağırlık veriliyor. Kurslarda trikotaj ve giyim eğitimi alan Suriyeli kursiyerler, usta öğreticiler nezaretinde maharetlerini sergiliyor.
Eğitmenlere ve çadır kent idarecilerine teşekkür eden Suriyeli kursiyerlerden Emine, Türkiye'de meslek öğrenmenin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Emine, “Yeni bir şeyler öğrenmek için kursa katıldım. Bana öğretilen bilgilerle bebeğime kazak dikeceğim.” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Kılınçkıran çadır kentte trikotaj ve giyim kursu açtıklarını belirterek, 40 Suriyeli kursiyerin 6 ay boyunca eğitim alacağını ifade etti.

Kurslar sayesinde Suriyeli kadınların el becerilerini geliştirdiğini aktaran Kılınçkıran, kendi emekleriyle işledikleri kazakları yine kendilerinin giyeceğini kaydetti.