Halka 'kurban Kesme Kitabı' Dağıtıldı

Gediz Belediyesi, kurban kesecek olan vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Kurban Kesme El Kitabı dağıttı.

Halka 'kurban Kesme Kitabı' Dağıtıldı
Kurban atıklarının çevre kirliliğine yol açmaması için birkaç yıldan beri Kurban Bayramı öncesi poşet dağıtan Gediz Belediyesi, bu yıl dağıttığı poşetlerle birlikte Kurban Kesme El Kitabı da dağıtarak kurban kesme konusunda acemi olan vatandaşları bilgilendirdi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, her yıl Kurban Bayramı için özel olarak dağıttıkları poşetlerle birlikte kültür yayınları çerçevesinde hazırlanan Kurban Kesme El Kitabı da dağıtarak, hem çevreyi koruduklarını hem de hatalı kurban kesiminden kaynaklanan kayıp ve zararları önlemeye çalıştıklarını söyledi.

Poşet uygulamasının halk tarafından iyi bir şekilde benimsendiğini belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, kurban kesiminde vatandaşları bilgilendirmek amacıyla dağıtılan Kurban Kesme El Kitabı'nın da ilk uygulamada kabul göreceğini ifade etti.

Başkan Saraoğlu, "Poşet dağıtımındaki amacımız vatandaşlarımızın kurban atıklarını çöp kovalarına atmadan önce bu poşetlere koymasını sağlamaktır. İnsan ve çevre sağlığı açısından büyük önem taşıyan bu uygulamada büyük bir aşama kaydedildi ve kentimizde temiz bir çevre elde edilmiş oldu. Bu konuyla ilgili olarak kurban kesimindeki yanlışlar, kayıplar ve zararların önüne geçebilmemiz için bu yıl Kurban Kesme El Kitapları dağıttık.

Kurban Bayramında bilinmesi gerekenler olmak üzere kurban kesimi ve dağıtımına kadar rehber olacak bu el kitapçıkları eminim ki birçok konuda vatandaşlarımızı bilgilendirecektir. Bu uygulamadan da olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Bu vesile ile vatandaşlarımızın kurban bayramlarını tebrik eder, nice bayramlar dilerim" açıklamasında bulundu .
Kaynak: İHA