Lübnan Güçleri Partisi Lideri Caca Açıklaması

Lübnan Güçleri Partisi lideri Semir Caca, Eşrefiye'deki patlamanın arkasında eski Enformasyon Bakanı Mişel Samaha'nın yakalanması olayının yattığını söyledi.

Caca, düzenlediği basın toplantısında Beyrut'taki saldırıda İç Güvenlik Birimi İstihbarat Başkanı Visam el-Hasan'ın neden hedef alındığına yönelik soruya, ''Çünkü Hasan, Mişel Samaha'yı yakaladı'' yanıtını verdi.

Hasan'ın ölümünün devlet, hükümet ve Lübnan halkına indirilen büyük bir darbe olduğunu belirten Caca, ''Visam el-Hasan da dahil 2005 yılından bu yana suikaste kurban gidenler hep 14 Mart hareketinden. Şimdi herkese soruyorum bu suikastların arkasında kim olabilir-'' diye konuştu.

Hasan'ın başında bulunduğu istihbarat birimi, ülkede İsrail adına casusluk yapan 30 kişinin yakalanması da dahil birçok büyük operasyon gerçekleştirmişti. En büyük operasyonlardan biriyse eski enformasyon bakanı Mişel Samaha'nın, Suriye'den Lübnan'a getirdiği patlayıcılarla eylemler planladığının ortaya çıkarılması olmuştu. Hasan'ın, eski başbakan Refik Hariri'ye yakın olduğu da biliniyor.

Muhabir: Vesim Seyfeddin - Zeynep Tüfekci / Ömer Erdem

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA