Ytso Kadın Girişimciler Kurulu'ndan,Çiftlikköy Belediye Başkanı Dağ'a Ziyaret

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Kurul Başkanı Süheyla Uzuneser, Yalova Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Rezzan Dikici'nin hazır bulunduğu ziyarette Başkan Dağ'a çalışmalar anlatıldı.

Ev hanımlarının hem el sanatı öğrenip hem de küçük sermayelerle kendi işlerine sahip olmaları için 'Hobim İşin Olsun' projesini gerçekleştirdiklerini dile getiren Uzuneser, ''Edirne'de bunun bir benzerini meyve sabunlarıyla yapmışlardı. Biz de Yalova bir çiçek kenti olduğu için çiçek sabunları üretmeye başladık. Hanımlarımıza bu işin eğitimini vererek yeni eğitmenler yetiştirdik. Yalova'da açılan kurslarla hanımlarımızın bu merakını artırdık. Gerçekten projemiz beklediğimizden de büyük ilgi gördü'' dedi.

Dağ ise kadın girişimcilerin çalışmalarını çok yakından takip ettiğini belirterek, ''Ben her zaman kadınlarımızın bir iş yaptıkları zaman biz erkeklerden çok daha iyi yaptığını söylemişimdir. Projelerinizi yakından takip ediyor ve başarılı buluyorum. Çiçek sabunu projesinin de Yalova için hem sosyal hem de ekonomik anlamda kadınlarımıza katkı sağlayacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Uzuneser, Dağ'ın eşi Songül Dağ'ı da kurulda, aralarında görmek istediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Nedim Güler

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA