Köşk’te Toplumsal Duyarlılık Tavan Yaptı

Aydın’ın Köşk ilçesinde toplumsal duyarlılık tavan yaptı.İlçede bulunan ve yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edildiği Osman Akça İncir İşletme Tesisleri’nde çalışan işçilerin büyük bir kısmı Kızılay’a kan bağışında bulundu

Köşk’te Toplumsal Duyarlılık Tavan Yaptı
Adeta Kızılay Merkezi’ne dönen Osman Akça İncir İşletme tesislerinin bahçesinde kurulan iki ayrı çadırda, çalışanlar Kızılay’a bağışta bulunmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Ülke genelinde her geçen gün artarak devam eden kan ihtiyacını dikkate alarak Şirketin Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında rutin aralıklarla Kızılay tarafından işletmede gönüllülerden kan bağışı toplandığını belirten Akça Holding Kuru Meyve İşletmeleri Genel Müdürü Melih Akça, şirket çalışanları tarafından Kızılay’a yaklaşık bin ünite bağış gerçekleştiğini belirtti.

Firma olarak rutin iş yaşamının dışında sosyal sorumluluğa da büyük önem verdiklerini ifade eden Melih Akça, “Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olmamıza rağmen ülkemizde kan bağışı ihtiyacının her geçen gün arttığını duyduk. Kızılay’a önceki yıllarda da kan bağışında bulunuyorduk. Bu yıl bizim de öncülük etmemiz istendi. Çalışanlarımıza kan bağışının önemini anlattık. Kan bağışı, hem ihtiyacı olanın hem de bağışlayan kişinin sağlığına çok olumlu katkı sağlıyor. Bunun yanında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in de kan bağışı yapılmasını tavsiye eden hadisi de var. Tıp ve teknolojinin bu kadar gelişmiş olmasına karşın, halen kanın temin edilebildiği tek kaynak insandır. Hâl böyle olunca sağlıklı ve gönüllü olarak kan bağışında bulunan kişilerin yeterli sayıda olması, kan ihtiyacı olabilecek herhangi bir kişinin ihtiyacını karşılayacak ve belki de hayatını kurtaracaktır. Olmaması durumunda ise ölümüne. Milyonlarca insan varken kan temin edilemediği için ölen bir insanın vebali diğer tüm insanların üzerine olmaz mı?” diyerek kan bağışını geleneksel hale getirdiklerini söyledi.

Akça Holding Kuru Meyve İşletmeleri Genel Müdürü Melih Akça’nın öncülüğünde başlatılan Kan Bağışı Kampanyası’na işçiler yoğun ilgi gösterdi. İki ayrı çadırda kan bağışları iki gün boyunca devam etti. Ciddi bir miktarda gerçekleşen kan bağışından dolayı Kızılay yetkilileri Osman Akça İncir İşletmeleri’ne ve çalışanlara teşekkür etti .
Kaynak: İHA