Fatih Köprüsü'nün Kolon Montajına Başlandı

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, yer altı kazıkları ve ayak direkleri dikilen Fatih Köprüsü'nde kolonların montajına başlandığı bildirildi.

Çimenoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, köprünün 2-3 ay içerisinde ulaşıma açılacağını belirtti.

Köprü inşaatının başlamasında AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın emeği ve gayreti olduğunu ifade eden Çimenoğlu, şunları kaydetti:

''Köprü yapılırken, belediyemizce burada imar planı değişikliği yapıldı. Bu köprü için ödenek çıktığında, uygulama projesi yoktu. Yaklaşık 50-60 bin lira tutarındaki uygulama projesini Alaplı Balıkçı Barınağı'nı yapan ve aynı zamanda köprünün avam projesini çizen Kiska İnşaat'a bizzat Ankara'ya giderek, hibe olarak yaptırdık. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Ardından İl Özel İdare Müdürlüğü, uygulama projesini alarak, çıkan ödenekle ihalesini yaptı. Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Toptan da Maliye Bakanlığı yetkilileriyle görüşerek köprü inşaatı için ödenek çıkarılmasını sağladı. Yine Toptan, LİMAK şirketinin sahibi Sayın Nihat Özdemir'e rica ederek, yaklaşık 400 bin lira tutarı olan 32 adet yer altı kazığının çakılmasını sağladı. Köprünün toplam maliyeti yaklaşık 1 milyon 400 bin lirayı bulacak. Bütün bu ödenekleri çıkartan milletvekilimize teşekkür ediyorum. Köprü inşaatının tamamlanmasının ardından Fatih Mahallesi tarafında bir yol düzenlemesi yapılacak. Yol düzenlemesi de Özel İdare Müdürlüğü'nce projelendiriliyor. Bu çalışmanın da tamamlanmasıyla inşallah köprümüz 3 ay içerisinde hizmete açılacak. Şu anda köprünün ayakları dikildi ve 100 metre uzunluğundaki kolonları yerleştiriliyor.''

Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA