Alman Noel Baba'dan Hz. Muhammed’e(sav) Hakaret Filmine Kınama

Alman Noel Baba olarak tanınan Wolfang Kimmling Liebe, Hz.Muhammed’e(SAV) hakaret içeren film nedeniyle özür diledi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e(SAV) yapılan bu hakareti kınadığını belirten Liebe, "Hz. Muhammed’i yok etmeye çalışmalarını anlayamıyorum. Bu nedenle çok özür diliyorum." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Alman Noel Baba olarak tanınan Wolfang Kimmling Liebe'yi kabul etti. Bakanlığın Ulus’taki binasında gerçekleşen kabulün ardından konuşan Bakan Günay, Liebe’nin dünyanın birçok ülkesini gezerek Noel Baba’ın Akdeniz Demre’li olduğunu tüm dünyaya anlattığı için kendisine teşekkür etti. Noel Baba diye bilinen bugünki kılığın batılı kültürü tarafından son 100 yılda üretildiğini kaydeden Günay, "Erken Hristiyanlık döneminde Akdeniz Kaş yakınlarındaki Patara'da doğdu, ancak yaşamının büyük bölümünü Demre'de geçirdi. Kalın giysiyer içinde gezip dolaşan biri tarihen mümkün değildir. Oysa bilimsel verilere göre yazlık kıyafetleri giyen balıkçı ve tarım işi ile uğraşan ve günün belirli saatlerinde dini ibadetlerini yerine getiren bu milletin içinden birisidir." dedi.

Dinlerin amacının insanları birbiri ile çatıştırmak değil birbiri ile barıştırmak olduğunu belirten Günay, "Son zamanlarda bu film ve karikatür çabalarının gerçekten bir akıl tutulması olarak ve sadece İslam karşıklığı değil insanlığa bir karşıtlık olduğunu söylemek isterim. Ülkemizdeki bütün inanç merkezlerine eşit bir saygı ve değer gösteriyoruz. Camilerimize saygılı olduğumuz gibi kilise, sinagog gibi tarihi eserlere ve dinsel merkezleri koruma gayretlerimiz aynı şekilde devam ediyor. Türkiye’de Noel Baba ile ilgili inanç merkezi olduğu gibi Meryem ana gibi nice merkezler var bunların hepsini korumaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

"NOEL BABA GİBİ AKDENİZ KIYAFETLERİ GİYEREK GELECEĞİM"Alman Noel Baba olarak tanınan Wolfang Kimmling Liebe ise Noel Baba’nın dünyanın birçok ülkesinde farklı bir şekilde resmedildiğini söyledi.

Birçok ülkede bulunduğunu her ülkede Noel Baba’nın Demreli olduğunu anlattığını vurgulayan Liebe, "Noel babaya ve Hristiyan inancına Türkiye’nin gösterdiği hoşgörüden dolayı teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl geldiğimde Noel Baba gibi akdeniz kıyafetleri giyerek geleceğim." açıklamasında bulundu. Almanya’da birçok kez üzerinde taşıdığı Türkiye bayrağını sorduklarını kaydeden Liebe, "Soranlara Türkiye’nin bir koruyucusu olarak bu bayrağı üzerimde taşıdığını söylüyorum. Noel Baba kıyfeti ile yaptığım gezilerin kültürler arası diyalog için önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuklar için Filistin’e bir fitbol takımı götürerek organizasyon düzenledik.Yakında Noel baba elbisemle Filistin Başkanı Mahmut Abbas ile görüymeye gideceğim.” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Günay Kimmling Liebe’ye Mevlana isimli bir kitap ve Türkiye'den son yıllarda dünyaya çıkarılmış 10 filmi hediye etti. Liebe ise Bakan Günay'a 6 yıldır yaptığı çalışmaları ve ülke gezilerindeki fotoğrafların yer aldığı bir kitapçık, tedavülden kalkan Alman markı ve Almanya'da çok az sayıda bulunan 10 Euro'luk bir madeni para hediye etti.