Ab Seçimlerin Galibi ''gürcistan Hayali'' Koalisyonunu Tebrik Etti

Avrupa Birliği , Gürcistan'da dün yapılan parlamento seçimlerinde ilk sırayı alan ''Gürcistan Hayali'' koalisyonunu kutladı.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu AB Komisyonu Üyesi Stefan Füle, yayımladıkları ortak açıklamada, ''Gürcü halkı konuştu.

Sorumlu hükümet ve yapıcı muhalefet, işleyen demokrasilerin elzem parçalarıdır. Parlamentoya seçilen tüm milletvekillerine Gürcistan'ın çıkarı için birlikte çalışma çağrısı yapıyoruz'' ifadesini kullandı.

Açıklamada, seçimlerin olumlu atmosferde yüksek katılım oranıyla temel özgürlüklere saygılı şekilde gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyulduğu kaydedildi.

Ashton ve Füle, Gürcistan ile AB arasında yakın işbirliğini ve siyasi ortaklık ile ekonomik entegrasyon konusundaki iddialı ortak gündemi ilerletmeyi beklediklerini bildirdi.

Rus yanlısı olmakla itham edilen ''Gürcistan Hayali'' koalisyonu lideri Bidzina İvanişvili, seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, Avrupa'ya entegrasyon ve NATO'ya üyelik hedefine bağlı kalacaklarını söylemişti.

Muhabir: Feyzullah Yarımbaş

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA