Validen Gençlere Tavsiye: Yanlış Yaptığınızda Eşinizden Özür Dileyin

Bursa’da, evliliklerinde 40 yılı tamamlayan 40 çifte evlilik sertifikası ve yastık verildi.

Ödül töreninde konuşan Vali Şahabettin Harput, eşlerin birbirlerine karşı anlayışlı olmalarını istedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Bir Yastıkta 40 Yıl’ ödül töreninde, evliliklerinde 40 yılı tamamlayan 40 çifte evlilik sertifikası ve yastık hediye edildi. Kültürpark Altınceylan Tesisleri'nde yapılan ödül töreni öncesi, konukları Zihinsel ve Ruhsal Engelliler (ZEDEM) Mehter Takımı, mehter marşlarıyla karşıladı.Bursa Valisi Şahabettin Harput ve eşi Funda Harput da engelli mehteranlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Mehter takımının davulcusu Samet Sevinç, Vali Harput'a çiçek takdim etti. Ödül töreninde konuşan yaşlı çiftler, “Evlilikte mutluluk ve huzur eşlerin birbirlerine karşı duyduğu sevgi ve saygıdan geçer.” mesajı verdiler. Nilüfer İmam Hatip Lisesi öğrencisi Melek Kahraman’ın okuduğu ‘Kırk yıl aynı yastıkta’ adlı şiir katılımcıların duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.Araştırmalarda, boşanma oranlarının son yıllarda arttığına dikkat çeken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Suzan Özkul, genç çiftlerin öncelikle birbirlerine saygılı ve hoşgörülü davranması gerektiğini dile getirdi. Özkul, önümüzdeki yıl evliliklerinde 50-60 yılı tamamlayanlar için bir tören düzenleyeceklerini söyledi.

Evli çiftlere tavsiyelerde bulunan Bursa Valisi Şahabettin Harput ise çiftlere “Önce birbirinizi anlayın ve karşılıklı saygı gösterin.” dedi.

"EVE HANIMA PATLARIM AMA ÖZÜR DİLEMESİNİ BİLİRİM

"Yoğun çalışma temposunda zaman zaman öfkelendiğini belirten Vali Harput, evde eşine ‘patladığını’ ancak eşinin kendisini anlayışla karşıladığını söyledi.

Vali Harput, şunları kaydetti: “Gündüzleri binlerce problem, sıkıntı ile uğraşıyorum. Sinirlenirim, öfkelenirim, insanları kırmayayım diye içime atarım. Eve gittiğim zaman bazen eve hanıma patlarım. Hanım da ‘Ya Allah Allah beni mi buldun patlayacak’ diye karşılık verirse ne olur, vukuat çıkar. Ama o anlayış gösteriyor. Diyor ki ‘Bu adam gerçekten onlarca, yüzlerce insanın sorununu dinliyor’. Ama daha sonra özür dilemesini bilirim. Yaptığım yanlıştan dolayı yanlışımı kabul ederim, her insan hata yapabilir. Her insan öfkelenir, önemli olan birisi yanlış yaptığı zaman ötekinin sabretmesi lazım. Daha sonra da yanlışını kabul edip özür dilemek lazım. Hepinizin hayatında ufak tefek tartışma oldu, bu anlayış içerisinde götürdünüz, örnek aileler oldunuz. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Batı ülkelerine baktığınız zaman aile parçalanıyor. Sokaktan biz çocukları topluyoruz. Baktığımız zaman, çocukların büyük bölümünün parçalanmış aile çocukları olduğunu görüyoruz. Aile, toplumun can damarıdır. Biz öncelikle çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz. Çocuklar için eşler birbirlerine katlanmalı. Gerekirse kahır çekmeli.”Konuşmaların ardından, evlilikte 40 yılını tamamlayan çiftlere yastık ve evlilik sertifikası verildi.

Semiha-İsmail Bağcı çiftine ödüllerini veren Vali Şahabettin Harput, "Maşallah evlilikte 59 yılı geride bırakan bir çiftimiz." dedi.

İsmail Bağcı da "Biz eşimle birlikte, birbirimizi kırmamaya özen gösteriyoruz." diye konuştu .