Nevşehirli İşadamı Dr. Halil Uluer’e Devlet Onur ve Üstün Liyakat Nişanı

TÜRKSOY Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nda düzenlenen törende Kazakistan Fahri Konsolosu Nevşehirli İşadamı Dr. Halil Uluer’e fahri doktora ile Devlet Onur ve Üstün Liyakat Nişanı verildi
TÜRKSOY binasında yapılan törene TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, VEKTOR Uluslararası İlimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Elçin İsgenderzade, Kazakistan ve Azerbaycan Büyükelçilikleri Kültür Müşavirleri, Türk Dünyası konusunda araştırmalarda bulunan bazı yazarlar ve üst düzey bürokratlar katıldı.

Nevşehirli İşadamı Dr. Halil Uluer’e Devlet Onur ve Üstün Liyakat Nişanı
Törende konuşan TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov, Türk Devletleri’nin birbirleriyle olan ilişkilerinin daha da yakınlaşması için büyük gayret sarfeden, bu konuda önemli başarılara imza atan AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek ve Halil Uluer’e fahri doktora ve Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Onur ve Üstün Liyakat Nişanı verilmesine karar verildiğini açıkladı.

Kaseinov, “İpek ve Uluer çok saygı duyduğumuz Türk Dünyası’na hizmet eden iki öneli şahsiyettir. Dolayısıyla bu ödülün kendilerine verilecek olması bizleri de çok mutlu etmiştir. Her iki Türk dostu da Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Onur ve Üstün Liyakat Nişanı’nı fazlasıyla hak eden Türk Dünyası için başarılı ve gayretli çalışmalar şahsiyetlerdir.” dedi.

VEKTOR Uluslararası İlimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Elçin İsgenderzade ise, “Bugünkü ödül töreni benim için çok önemli. En başlıca anlamı Azerbaycan Cumhuriyeti tam 21 yıl önce bağımsızlığa kavuştu. Kardeş Türkiye bizim ülkemize çok büyük destek verdi, bu sayede Azerbaycan bölgenin güçlü ülkelerinden biri konumuna gelmiştir. Sayın İpek’in TBMM’deki faaliyetleri ve Türk Dünyası ile bağların güçlenmesi için yaptığı çalışmaları takdirle takip ediyoruz. Sayın Uluer ise Türk Devletleri’nin dostluklarının pekişmesi için yoğun gayret sarfediyor. Kapadokya Bölgesi’ne Türk Cumhuriyetleri’nden gelenlere ev sahipliği yapıyor. Azerbaycan Devleti adına çok önemli olan bu nişanı kendilerine takdim etmek bizlere de onur veriyor.” diye konuştu Törende Türkiye-Kazakistan Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, Ak Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek ile Uluer Group ve Kapadokya Medya Group Yönetim Kurulu Başkanı, Kazakistan Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Dr. Halil Uluer’e, Türk dünyasının yakınlaşması için yapmış oldukları çok değerli katkılarından dolayı VEKTOR Uluslararası İlimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Elçin İsgenderzade ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov tarafından doktoraları takdim edildi.

Törende ayrıca, İpek ve Uluer, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin en önemli resmi madalyası olarak bilinen Devlet Onur ve Üstün Liyakat Nişanı İle ödüllendirildi
Kaynak: İHA